Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hajsza a bankrabló után - képekkel, videóval

A rendőrök képfelvételek alapján a miskolci pénzintézeti fegyveres rablás elkövetőjének azonosításához kérik a nyilvánosság segítségét.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.

2014. november 26-án 11 óra 30 perc körüli időben Miskolc egyik takarékszövetkezeti fiókjába egy 45 év körüli, vékony testalkatú, fekete színű dzsekit viselő, barna, rövid hajú férfi bement, majd az arcát eltakarva a nála lévő fegyverrel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat.

Egy bankrablás képei Fotó: Police.hu (galéria)

A nyomozás adatai szerint a pénzintézetben a bevételt megszerző, majd
távozni akaró elkövetővel egy ügyfélként ott tartózkodó középkorú hölgy szembeszállt és lerántotta annak fejéről a tettes arcát eltakaró fekete kötött sapkát. Ezt követően a rabló és az őt feltartóztatni szándékozó nő között dulakodás alakult ki, melynek során a férfi megütötte a menekülését megakadályozni szándékozó hölgyet, mindeközben a bankrabló egy alkalommal elsütötte a fegyverét, majd az általa zsákmányolt pénzzel a helyszínről távozott.

A fegyveres férfi a rendkívüli bátorságot tanúsító nőt bántalmazta, minek következtében az asszony könnyű sérülést szenvedett.

A beszerzett kamerafelvételek és egyéb adatok elemzése alapján az elkövető körülbelül 170-180 centiméter magas, 35-40 év körüli, világosbarna hajú, fejtetején erősen kopaszodó, magyarul, akcentus nélkül beszélő férfi.

Egy bankrablás képei Fotó: Police.hu (galéria)

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának a nap 24 órájában közvetlenül hívható 06-46/514-506-os telefonszámát. A 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámokon szintén a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait.

A rabláskor készült videót itt nézheti meg.

Emellett a névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjáért küzd a volt ápoló

Elmondása szerint azért nem kap nyugdíjat egy 62 éves szegedi férfi, mert munkaadója, a Szegedi Tudományegyetem nem küldte el az iratait az államkincstárnak. Tovább olvasom