Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Hajsza a fegyveres rablók után

Szeged - A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a Szegeden szerda reggel elkövetett brutális fegyveres rablótámadás elkövetőit. A lapunknak nyilatkozó egyik áldozat visszautasítja a róluk terjengő, szerinte valótlan híreszteléseket.
– Még most, több nappal a bennünket ért támadás után is nagyon nehéz beszélni arról, hogy mi és hogyan történt szerda reggel a saját házunkban – mondja remegő hangon, a szavakat keresve a fegyveres rablótámadás áldozatául esett szegedi házaspár női tagja. Ő könnyebb sérülésekkel megúszta, a férje élete azonban nem sokon múlt, őt azóta is kórházban ápolják. A középkorú asszony hosszas unszolás után nyilatkozott lapunknak, akkor is csak azért szánta rá magát, mert reméli, hogy az emberek a cikk elolvasása után óvatosabbak lesznek, nem válnak ők is áldozattá.

Mint azt korábban megírtuk, szerda reggel Szeged egyik kertvárosában két álarcos férfi bejutott egy családi házba, ahol a tulajdonosokat, egy középkorú házaspárt arra kényszerítettek, hogy adják át – a rendőrség adatai szerint otthon tartott – jelentős készpénzüket.

Válaszok az „utca" hangjára

– Nem igaz, hogy a férjem vagy a családunkból bárki megvert volna valakit a környéken lakók közül, és az sem igaz, hogy megölte volna az egyik szomszéd kutyáját. Azzal a szomszéddal pedig, aki korábban nem messze lakott tőlünk és elköltözött, a mai napig jóban vagyunk, nem miattunk adta el a házát. Nem értem, hogy miért vádoltak meg bennünket alaptalanul, ráadásul olyanok, akik még a nevüket sem vállalták. Valószínűleg azért, mert tudják, hogy az általuk elmondottakból semmi nem igaz, mint ahogy az sem, hogy a férjem bárkit fenyegetett volna – reagált a lapunkban az utcában lakóktól elhangzott állításokra reagálva a megtámadott asszony.

– Minden olyan váratlanul történt. A támadóknál fegyver és vascső volt, fejüket álarc, pontosabban csuklya takarta. Magyarul beszéltek, de tájszólással. Akcentusuk alapján még külföldiek is lehetnek. A férjemnek azonnal nekiestek, brutálisan összeverték. Folyamatosan fenyegetőztek, követelték, hogy adjuk oda a pénzünket. Engem az egyik szobában összekötöztek, előbb fegyvert tartottak a fejemhez, majd a felhúzott pisztoly csövét bedugták a számba. Mind a ketten végig azt üvöltözték, hogy adjuk elő a pénzt. A férjem nem árulta el, de amikor már egyre jobban gyengült a hangja, én nem bírtam tovább, és elmondtam, hogy hol tartjuk a pénzünket. Féltettem, attól tartottam, hogy olyan súlyosan bántalmazzák, hogy meghal. A fájdalom miatti nyöszörgése egyre halkult, ezért döntöttem úgy, hogy elárulom. Természetesen nem tudhattam, utána mi következik, életben hagynak-e bennünket. Amikor magukhoz vették a pénzt, az egyik azt mondta a másiknak: nem sok időnk van, siessünk – mondja a középkorú asszony, és ahogy beszél, testét meg-megrázza a zokogás, könnyei végigfolynak az arcán.

A támadás nem tartott sokáig. A vakmerő rablók negyed hét körül lepték meg a háziakat, vagyis már világos volt, 20-25 perccel később pedig már el is hagyták az épületet, sőt a környéket is. Az áldozatokat háromnegyed hét körül a házaspár egyik családtagja találta meg, ő értesítette a mentőket és a rendőrséget. A tettesek valószínűleg mindennel számoltak, elképzelhető, hogy napokig figyelték a házaspár és a környéken lakók mozgását.

– Szörnyen féltem. A támadók felbukkanása, a kezükben lévő pisztoly, a kiabálás, a fenyegetés... Nagyon kegyetlenek voltak! – mondja a beszélgetés alatt végig a könnyeit törölgető asszony.

Segítség!

Fantomkép a támadóról.
Fantomkép a támadóról.

A rendőrség kéri, hogy aki a fantomképen látható személyt felismeri, vagy tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkezik, esetleg a rablás körülményeiről bármit tud, hívja a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívószámát, vagy a 0680/555-111-en a telefontanút.

Olvasóink írták

 • 4. katakat 2008. június 23. 16:15
  „Üdv mindenki!

  Kérdem én: milyen örült tart otthon ekkora összeget??????????

  Nem tudom van/volt e biztosításuk,de jó kis biztisítás csalás lehetne belőle...”
 • 3. egyszeru polgar 2008. június 23. 12:08
  „Na... En valamit nem ertek. Ha a rablok alarcot viseltek, hogyan sikerult ezt a fantomkepet osszehozni??”
 • 2. Való dolog 2008. június 23. 11:14
  „Attól, hogy a feleség nem tud dolgokról, az még lehet igaz. Mint ahogy az is amikor a haveromat és a barátnőjét megverte ok nélkül a "sértett" 1995-ben, 17 évesek voltunk!!!
  Akit 2-3 évente kirabolnak (5 alkalommal!!!) és 5-25 milliót visznek el tőle, fegyverrel fenyegetik csuklyások, az mennyire lehet tisztességes????”
 • 1. Lákátos Pistá 2008. június 23. 10:07
  „Az asszonyka cáfol.pedig amiket az utca lakói és sokan baktóban elmondtak róluk az mind igaz ! Védeni kell a renomét???
  Igen is igaz,hogy több idős embert megvert egy családot megfenyegetett,hogy kiírtja őket. Az utcában nem hiszem,hogy bárki is örülne a szomszédságuknak ,és az a család is inkább elköltözött,mert megverte őt is a jelenlegi fő áldozat. Ja és baráti viszonyban senkivel nincsennek az utcában ! Sokan úgy vélekednek,itt baktóban,hogy aki becsületessen dolgozik és adózik attól nem tudnak elvinni 25 millát !!!!! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacvezető a kistigris műfoga

Szeged - Az ország száz legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai – kistigrisei… Tovább olvasom