Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Hajszán Kitti a legjobb pályakezdő táncművész

Szeged - Egy álmom vált valóra azzal, hogy a Szegedi Kortárs Baletthez kerültem – mondja Hajszán Kitti. A balett-táncos megkapta Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díjat a Magyar Táncművészek Szövetségétől.
– Nagyon váratlanul ért az egész. Egy hosszabb szünet után jöttünk vissza próbálni Szegedre, és aznap derült ki, hogy megkapom ezt az elismerést. Nagyon boldog vagyok, sok lendületet és inspirációt ad a további pályafutásomhoz – fogalmaz Hajszán Kitti. A Szegedi Kortárs Balett 23 éves táncosának ítélte oda a Magyar Táncművészek Szövetsége Az évad legjobb pályakezdő táncművésze díjat, amelyet a tánc világnapján adtak át.
Hajszán Kitti négyévesen kezdett táncolni, amikor asztmás lett, orvosi javaslatra az édesanyja vitte el egy tánccsoporthoz. A divat- és show-táncot kezdte versenyszerűen űzni, sok nemzetközi sikert értek el. 12 évig a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános és Szakközépiskolába járt. Azt mondja, Kulcsár Noémitől igen sokat tanult abban az időben. – A példaképem Juronics Tamás, a művészeti vezetőnk. Felnézünk rá, mindennap tanulunk tőle valami újat – hangsúlyozza Kitti.

Hajszán Kitti a Stabat Materben. Fotó: Kocsis Judit
Hajszán Kitti a Stabat Materben.
Fotó: Kocsis Judit

– 2008-ban kerültem a Szegedi Kortárs Balett társulatába. Amikor iskolás voltam, Szegedről érkeztek hozzánk koreográfusok, így figyeltem fel a kortárs balettre. Elhatároztam, hogy mindenképpen ide szeretnék jönni. Végzős koromban elmentem a próbatáncra, és felvettek Szegedre. Ezzel egy álmom vált valóra – meséli a táncművész, akinek a díj csak „hab a tortán". 2008-ban a Csipkerózsikában a gonosz tündért, egy évvel később a Homo Hungaricusban a főszerepet, a menyasszonyt táncolta. Játszott még egyebek mellett a Belső pokolban, a mostani évadban pedig ő Mária a pénteken Budapesten nagy sikerrel bemutatott Stabat Materben.

– Egyelőre abszolút csak a táncnak szentelem az életem. Persze vannak gondolataim, hogy miket fogok a jövőben csinálni: szeretnék például táncművészeti főiskolát végezni. Ha már nem tudok színpadra állni – mert ez nem olyan szakma, amit a végtelenségig lehet űzni –, akkor is a tánccal kapcsolatban tevékenykednék mint koreográfus vagy tanár – beszél elképzeléseiről Hajszán Kitti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged számára a biztos jövőt az ELI jelenti

B. Nagy László közleménye a beruházás indulása kapcsán. Tovább olvasom