Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Hajvágásra jelentkeztek be a tolvajok

Szeged - Délelőtt hajvágásra jelentkezett be, este zárás után pedig kifosztotta a Párizsi körúti szépségszalont két 34 éves szegedi férfi. A tolvajokat néhány perc alatt a szemtanúk, két szegedi fiatalember segítségével kapták el a rendőrök.
– Mindenhol üvegszilánkok borították a járdát, majd a szemközti PC-s bolt előtt álló alak a szépségszalon kitört ablaka felé vette az irányt. A stúdióból valaki egy szatyrot adott ki neki, majd egy férfi ugrott ki a szalon ablakán keresztül, és társával együtt a Párizsi körút felé indult – mesélte Kovács Sándor.

A rakodómunkásként dolgozó szegedi fiatalember barátjával, Tamással együtt egy rablás szemtanúja volt: két 34 éves férfi egy digitális fényképezőgéppel, egy lapmonitorral és két hajvágógéppel a hóna alatt akart meglépni csütörtök este nem sokkal tíz óra előtt a Párizsi körút és az Űrhajós utca sarkán levő szépségszalonból. – Miután megláttuk a betörőket, a barátom biciklivel, én pedig gyalogosan eredtem a nyomukba – mesélte a fiú, aki mobilján értesítette a rendőrséget.

A tolvajokat a szemtanúk segítségével kapták el a rendőrök Fotó: Karnok Csaba

Miután a tolvajok szétváltak, a fiúk is ugyanezt cselekedték, miközben Sándor folyamatos kapcsolatban volt a helyszínre induló járőrökkel. – Le bírtam volna teperni őket, de nem mertem megkockáztatni. Ki tudja, lapul-e valamilyen fegyver az efféle embereknél – magyarázta Tamás, aki elmondása szerint igazán élvezte a hajszát.

Különösen azért, mert a Klapka tér környékén, ahol az „ő emberét" kapták el a járőrök, két csinos lány is cigarettázott. Kérdésükre, hogy mi folyik itt, a fiú büszkén válaszolt: rendőrségi akció szemtanúi lehetnek. Sándor betörőjét a körúti mézesbolt előtt bilincselték meg a rendőrök, akik ezután gratuláltak a fiúknak bátorságukért.

A szépségszalon vezetője, Justin Ferenc megjutalmazza a fiúkat, akik ajándékkosarat és szoláriumbérletet kapnak tőle. A tulajdonos elmondása szerint a betörés napján a tolvajok terepszemlét tartottak az üzletben: egyikük hajvágásra is bejelentkezett.

A rendőrök az ellopott tárgyakat megtalálták az elkövetőknél, így a tulajdonosnak anyagi kára nem keletkezett. A tolvajokat előzetes letartóztatásuk kezdeményezése mellett őrizetbe vették a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai.

Olvasóink írták

 • 8. bakfity 2008. február 26. 13:40
  „Szeged közbiztonsága szörnyü, nem lehet már ugy kimenni az utcára hogy ne csoportba verődött kisebbségek fenyegessék az embereket. A Rendőrégnek inkább a közbiztonsággal kéne foglalkozni, nem magára hagyni az állampolgárokat. De hát mit is várunk ettől a rendőrségtől. Ők csak a magyar emberek verésében és üldözésében jeleskednek /tisztelet a kivételnek/ de hát látjuk amit látunk. Sajnos. Nagyobb közbiztonságot szeretnénk, még a Stefánia és tele van kötöszködökkel, ha többen vannak, simán oda jönnek, pénzért, vagy fenyegetnek. Valóban igy kell itt Szegeden élni? Talán ebben jeleskedhetne a rendörség. Nem azért fizetjük őket hogy minket állampolgárokat védjenek. Holt a közbiztonság???”
 • 7. Maxi 2008. február 23. 21:40
  „Hú tényleg, nekem meg már fodrászhoz kellene elmennem nagyon, csak eddig nem tudtam hová is kéne menni! De már meg is van! Párizsi krt. és Űrhajos utca sarka! Ha odataláltam, esküszöm megírom! Lehet, hogy a team5 segítségét kérem ez ügyben! Nem lesz egyszerű meló!”
 • 6. G 2008. február 23. 20:23
  „hehe: kurva jó reklám a PC boltról holnap megyek is vásárolni”
 • 5. Maxi 2008. február 23. 19:52
  „Kedves Team5! Az újságíró nem hosszú ú?”
 • 4. gratu 2008. február 23. 14:05
  „Gratulálunk a bátor fiuknak, akik elkapták őket.”
 • 3. hehe 2008. február 23. 10:11
  „ez egy újabb Justin művek ingyenraklám. Ebbe a cikkbe is belecsempészték a PC boltot is.
  Nemrég a kis Justinról cikkezett terjedelmesen a DM, amikor bezért 2 apeh ellenőrt. Érdekes módon máskor "A szépségszalon" "A PC bolt" szerepel a tudósításokban, őket miért kell nevesíteni?”
 • 2. jo bacsi 2008. február 23. 09:49
  „teljesen mindegy talalkozik vagy nem. valahol kozel vannak egymashoz es kesz. Szarragast viszont elhagyhatod nyugodtan.”
 • 1. team5 2008. február 23. 09:03
  „Kedves ujságíró!

  Kérlek mutasd meg nekem azt a helyet, ahol a Párizsi krt. és az Űrhajós u. találkozik!

  Köszi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százéves Irénke néni

Szeged - Ma tölti be életének századik esztendejét a szegedi Weigel Endréné. Jó egészségnek örvend,… Tovább olvasom