Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Hálából mókusokkal pakolná tele a lottózót

Szeged - Könnyű hirtelen jött milliárdokból bőkezűnek lenni. A héten 2 milliárd 888 millió forint az ötös lottó főnyereménye, amelyből – hála a nagyvonalú törzsvásárlóknak – bőven jutna a lottózók munkatársainak is.
– Engem itt nem látnak többet! Én még a környékről is elhúzok, az biztos. Nem ígérgetek én senkinek semmit – mondta tegnap délelőtt egy enyhén fröccsszagú fiatalember Szeged külvárosában, amikor a lottózó előtt arról kérdeztük, szokott-e nagyobb összegű nyeremény esetén ajándékot felajánlani a lottózós hölgyeknek. A fröccsös srác amúgy elővigyázatos, annyit még elárult, lehetőség szerint mindig más lottózóba jár, nehogy felismerjék majd, ha ő nyeri meg az eheti lottóötöst, amely 2 milliárd 888 millió forint.

A legtöbben nem ennyire előrelátók, és egyáltalán nem ilyen szűkmarkúak. A törzsvásárlók, ismerősök ritkán távoznak ígéret nélkül kedvenc üzletükből.
A Napfény Park Tescójában lévő üzlet alkalmazottja, Erika még csak másfél hete dolgozik, de nyaralni már invitálták a vevők. „Ha nyerek, felezünk" – idézte a leggyakrabban elhangzó fogadkozást a mosolygós hölgy. Az egyik sorban álló férfi keserűen jegyezte meg ennek hallatán, hogy nála a nyeremény ismeretlen fogalom. Ő inkább az eddig szerencsejátékra költött veszteségét felezné a hölggyel.

 A héten 2 milliárd 888 millió forint az ötös lottó főnyereménye. Fotó: Karnok Csaba
A héten 2 milliárd 888 millió forint az ötös lottó főnyereménye.
Fotó: Karnok Csaba

Kávé és lángos

Egy idős bácsi tippmixen nyert kicsivel több mint 100 ezer forintot az egyik szegedi lottózóban. Izgatottan átvette a nyereményt, majd átrohant a szomszédban lévő lángososhoz, ahonnan kávét vitt a lottóskisasszonynak. Már kifelé tartott a lottózóból, amikor visszafordult, és megkérdezte: „Jaj, nem éhesek? Mert akkor hozok lángost is".

– Most kapott öt forint jattot – szólt oda nekünk az egyik vendég a Petőfi Sándor sugárúti üzletben, miután feltettük a kérdést az alkalmazottnak. A fiatalember sajnos nem nyilatkozhatott, de annyit elárult, a szokásos utazás, vacsora mellett legtöbbször a nyeremény töredékét szokták felajánlani neki. Így a héten a 2 milliárd 888 millió végét lecsippentve 8 millió forinttal lehetne gazdagabb.

A Rókusi körúti Tescóban lévő Szerencsevárban az üzletvezető Gizus nevetve idézte fel, amikor egyik alkalommal – akkor is több milliárd volt a tét – feladta a vendég szelvényét, aki azt mondta, egy kávéra a vendége, ha ő nyer. – A többiek fel voltak háborodva, hogy lehet valaki ennyire smucig. Azt mondja erre: igen, de a párizsi Eiffel-torony tövében isszuk meg azt a kávét – mesélte Gizus.

Másik törzsvásárlójuk a közeli kisállat-kereskedés egyik eladója volt. – A kolléganő meg volt őrülve a mókusokért. Az kisállat-kereskedő azt mondta, ha elintézzük, hogy ő nyerje az ötöst, az egész üzletet telepakolja mókusokkal.

Rettegtek tőle

Vannak, akik rettegnek péntek 13-ától, a másik tábor szerint csak szerencse érheti az embert ezen a napon. A 13-as számmal kapcsolatos hiedelmek az ókorba vezethetők vissza. Az egyiptomiak szerint az élet 13. szakasza a túlvilági élet. A világtörténelemben számos híresség, politikus pedig rettegett a 13-as számtól. Sokan semmi pénzért le nem ültek volna 12 emberrel vacsorázni. Állítólag Franklin Delano Roosevelt egykori amerikai elnöknek az egyik titkárnője mindig készenlétben állt, hogy ha valaki a vacsora utolsó pillanatában visszamondta volna a meghívást, és így véletlenül 13 fő ült volna egy asztalnál. Világszerte számos olyan szállodát találni, ahol egyszerűen kihagyták a 13. emeletet vagy a 13-as szobát, mert oda nem szerettek a vendégek szobát kivenni, így a 12. emelet után egyből a 14. következik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetven év felett kockázatosabb volán mögé ülni

Egy 70 éves férfi vezette azt az autót, amely miatt a Győr női kosárlabdacsapatának autóbusza két halálos áldozattal járó tragikus balesetet szenvedett. Tovább olvasom