Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Halál a falunapon

Pusztamérges - Egy ember meghalt, egy árust szívinfarktus gyanújával kórházba szállítottak, egy másikat pedig rendőrök tepertek le és bilincseltek meg a hétvégén Pusztamérgesen, miután a NAV ellenőrei próbavásárlást tartottak a falunapon.
Késő délutánig minden rendben zajlott a hétvégén Pusztamérgesen, ahol idén tizenkilencedik alkalommal rendeztek szüreti fesztivált és kakaspörköltfőző versenyt.

A rendezvényen NAV-ellenőrök jelentek meg, és próbavásárlást végeztek. Így tettek az egyik kürtőskalácsosnál is, ahová fél óra elteltével visszatértek, és elővették az igazolványukat. A vállalkozó ellen eljárást indítottak, mivel nem adott nyugtát. A férfi azzal védekezett, hogy akkor már ingyen adta az édességet, így kaptak egy felet az ellenőrök is.

Késő délutánig minden rendben zajlott a hétvégén Pusztamérgesen, ahol idén tizenkilencedik alkalommal rendeztek szüreti fesztivált és kakaspörköltfőző versenyt. Illusztráció.
Késő délutánig minden rendben zajlott a hétvégén Pusztamérgesen, ahol idén tizenkilencedik alkalommal rendeztek szüreti fesztivált és kakaspörköltfőző versenyt. Illusztráció.

Több forrásból is megerősített információnk szerint míg a kürtőskalácsos az igazát próbálta bizonyítani, egyre több árus kezdett el méltatlankodni. Felháborodtak azon, hogy a hatóság mindig csak a „kishalakat" bünteti meg. A szóváltás tettlegességig fajult. Egy üllési fiatalember a gyanú szerint üdítős palackot vágott az egyik NAV-os fejéhez. Az ellenőrök rendőrt hívtak. Az erősen ittasnak látszó férfi ellenállt, mire járőrök a földre nyomták, megbilincselték és előállították.

Egy kecskeméti vállalkozó, aki vendégként volt jelen a rendezvényen  szívinfarktust kapott és összeesett. A mentősök hosszú ideig küzdöttek az életéért, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta, a helyszínen életét vesztette. Közben az asztmás, állandó kezelés alatt álló kürtőskalácsos is mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért őt infarktusgyanúval kórházba szállították.

A kiskundorozsmai vállalkozó reggel készségesen mesélt a történtekről, ám miután tárgyalt az ügyvédjével, úgy döntött, mégsem nyilatkozik lapunknak. A NAV eljárást indított ellene. Úgy tudjuk, a kiskundorozsmai vállalkozó azért akarja feljelenteni a hatóságot, mert állítása szerint az ellenőrök elvették a személyes iratait, és csak a hét elején adták vissza azokat.

Jegyinák Attila, a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának kommunikációs főreferense azt mondta, konkrét ügyben nem adhat felvilágosítást, és kérdéseinket továbbította a NAV budapesti központjának.

 – A rendőrség a NAV jelzésére ment a helyszínre. A kollégák előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt. Az elhunyt férfi ügyében a rendőrség nem folytat eljárást – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. Szanka Ferenc főügyészségi csoportvezető ügyész elmondta, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen, aki fejbe dobta az ellenőrt. A gyanúsítottat kihallgatták, szabadlábon védekezhet. – Csak a legvégén értem oda, amikor szóltak, hogy menjek, mert nagy a baj – mondta Papp Sándor. Pusztamérges polgármestere szomorúnak nevezte a falunapon történteket.

Nem tudták visszaadni

A kürtőskalácsos panaszára az alábbi választ küldte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának munkatársa, Némedi-Varga Éva, pénzügyőr őrnagy, igazgatási főreferens: „Az eljárás során az ellenőrzött személyes okmányait az eljáró hatóságoknak átadta, azonban az ellenőrzés befejezése előtt rosszulléte miatt a mentőszolgálat elszállította a helyszínről, így a pénzügyőröknek nem volt lehetősége a személyes okmányok visszaadására. A pénzügyőrök az eljárásról jegyzőkönyvet vettek fel két hatósági tanú jelenlétében, amely okiratban rögzítették a személyes okmányok ellenőrzés alá vont személy által történő átadásának tényét. A pénzügyőrök ezért az okmányokat az Igazgatóságra magukkal vitték, hogy megőrizzék azokat. Az ellenőrzést követő első munkanapon az ellenőrzött ügyfél megjelent az Igazgatóságon, és  személyes okmányait – jegyzőkönyv felvétele mellett – hiánytalanul átvette."hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panaszáradat ígéretekkel - Magyar László fóruma a Jókai utcában

"Csak azért jönnek, mert a szavazatunkra fáj a foguk" - ilyen pesszimistán állt hozzá a tucatnyi lakó a 60 lakásos Jókai utca 7-9. szám alatti önkormányzati társasháznak tartott fórumhoz. Tovább olvasom