Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Halálos baleset Röszkén, árokba csúszott autó Deszken

Szeged -A szőregi úton egy személyautó, a röszkei felüljárón egy határrendész szenvedett balesetet.
Egy határrendész szolgálati járművével ütközött az az autós, aki pénteken reggel életét vesztette egy közúti balesetben Röszke közelében - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Nagy Andrea a határrendész sérüléseiről egyelőre nem tudott felvilágosítást adni.

A helyszíni szemle katonai ügyész részvételével zajlott le, a baleset körülményeit előreláthatólag a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya vizsgálja majd ki - mondta a szóvivő.

12:50 - Az érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, ezért a rendőrség feloldotta a forgalomkorlátozást.

Pedig a rendőrség a héten is figyelmeztette az autósokat, hogy Csongrád megye útjain a téliesre fordult időjárási viszonyok között óvatosabban vezessenek a sofőrök. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelte, télen indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására. Hangsúlyozták, a rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására.

– A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, mely főleg az autópályákon nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja – ismételték el a tudnivalókat, de úgy tűnik, ez sem elég az autósoknak. A pénteki halálos baleset okozója és egyben áldozata nyári gumival indult el a csúszós úton, a biztonsági övét sem használta.

A rendőrség javasolja, hosszabb utazást megelőzően tájékozódjunk, hogy az érintett, és a célállomás szerinti országban vezettek-e be olyan jellegű korlátozást, amely például a téli gumik, vagy éppen a hólánc kötelező használatára irányul.

09:50 - Információink szerint a röszkei felüljárónál történt balesetnél a helyszínelés még több mint egy órán keresztül tart, a felüljárón nem lehet közlekedni. Úgy tudjuk, a balesetben érintett Peugeot vezetője nem volt bekötve, illetve autóján nyári gumi volt.

Korábban

7:30 - Fagyos péntek reggelre ébredt Csongrád megye: a mínusz 1 fokos időjárás és a lecsapódó pára több helyen jegessé tette az utakat. Korán reggel a 43-as úton Szeged és Deszk között csúszott árokba egy személyautó, nem sokkal később az M5-ös autópálya mórahalmi felüljárójánál egy határrendész gépjárművének csapódott neki egy személyautó. A határrendészt pillanatokkal ezelőtt szállították el a mentők, mind a röszkei elkerülő, mind az M5-ös autópálya zárva van.

Egy határrendész szenvedett balesetet az M5-ös autópálya mórahalmi felüljáróján. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A felüljárónál történt balesetnél meglehetősen nagy a köd, és zúzmarás az út. Úgy tűnik, a határrendész Nissan Patrolja Mórahalom felé tartott, és a vele szembe közlekedő piros autóval ütközött. A baleset a felüljárón egy enyhe jobbos kanyarban történt. A helyszínen jelenleg 6 rendőrautó és egy tűzoltóautó is tartózkodik.

- 7 óra 20 perckor egy Peugeot típusú személyautó haladt Mórahalom felől Röszke irányába az 5512-es számú úton, amikor a röszkei autópálya-felhajtó közelében - eddig ismeretlen körülmények között - áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan összeütközött a szemből érkező gépjárműnek. A baleset következtében a Peugeotot vezető férfi a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben - írta közleményében a rendőrség.

Az 5-ös útonról Röszke felől Szerbia felé az autópályára nem lehet felhajtani. A közeli kamionparkolóban lévő járműveket az 55-ös út felé terelik a rendőrök.

Árokba csúszott és a felismerhetetlenségig összetört egy autó a 43-ason Szeged és Deszk között. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Szeged és Deszk között a Deszkről érkező autó a felismerhetetlenségig összetört és a csatornában landolt. Helyszínen tartózkodó kollégánk elmondta, a tűzoltóknak ketté kellett vágni az autót, hogy utasát ki tudják menteni. A helyszínre 3 mentőautó érkezett, a sérültek állapotáról nincs információnk.

A határtól Szeged felé az autópályán körülbelül 100-150 méterre csökkent a látótávolság a hatalmas köd miatt. Ha útnak indul, vigyázzanak a csúszós utakra!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi nyitva tartás az adóhivatalban

Az év végi ünnepek miatt változik a NAV Csongrád megyei ügyfélszolgálatainak nyitva tartása. Tovább olvasom