Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Halálos gázolás a Vásárhelyi Pál utcában

Egy Volswagen nem adta meg az elsőbbséget egy szemből érkező motorosnak a Vásárhelyi Pál utcában. Az ütközés után a motoros a helyszínen meghalt.
Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, a helyszínelés adatai szerint a Vásárhelyi Pál utcában egy balra kanyarodó személygépkocsi sofőrje nem adta meg az elsőbbséget egy szemből érkező motorkerékpárosnak, és összeütköztek.

A baleset során a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett,hogy a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. GiaPanthera 2012. május 10. 12:02
  „Nem voltam ott, mert nem lehettem ott!Ha vele lehettem volna, még élne...akkor nem ült volna motorra.Én nem tudom elfogadni azt ami történt,és felfogni sem tudom.Nem fogom senkire sem rákiabálni, hogy "Ő a hibás"!Én csak az igazat szeretném tudni a balesetről, és nem utolsó sorban az ilyen önbíráskodó majmokat mint pl Zoan, fellógatnám valahova. Nem lenne ekkora a szájuk, ha közeli ismerősükkel, családtagjukkal, vagy nem utolsó sorban a párjukkal történt volna ugyan ez.Akkor valahol reszketve, és sírva-őrjöngve keresnék az okokat, válaszokat, és megköveznének mindenkit, akinek csak köze lehetett szerettük halálához!Én ezt sem teszem...nem őrjöngök, nem szitkozóm,nem tombolok,csak tűröm a fájdalmat!Márk az egyik legfontosabb ember volt az életemben, és megkérném azokat is, akik a motorosokat hibáztatják,hogy legalább a halottaknak járó tiszteletet adják meg neki, és FIGYELJENEK ODA RÁNK MOTOROSOKRA! :(”
 • 90. öbö 2012. május 08. 21:09
  „82 a Kresz szerin mindig arra számítasz hogy a másik is betartja a szabályokat és a bíróság az fogja nézni hogy mit ír a kresz tehát a motorral se egy keréken száguldozunk úgy hogy a másik nem látja a világítást de száz szónak is egy a vége sajnos ez már nem hozza vissza MÁRKOT”
 • 89. subszabi 2012. május 08. 21:01
  „Sziasztok! Én ott voltam és maradtam is cimbijeimmel egész végig-szinte mindenki elhúzott-aki odaadta neki a motort,azért is eljött apuci és elmenekítette!! Szégyentelen-a tettéért vállalnia kellett volna a felelősséget,nem elhúzni a rendőri adatfelvétel előtt! Többi cimbit sem láttam a közelében! Szép,nézhetnek magukba! Az autósnak számítania kellett volna a gyorsan haladó járművekre,motorosnak nem kellett volna ennyivel mennie.
  A motoros nem kerekezett,nem volt az annyira profi,ahogy elnéztem,az autóst nem is szidnám agyon,de mivel láttam,hogy a 40 ezres kótványát nézegette,meg fintorgott,ahelyett,hogy ránézett volna a fekvő motorosra,na ez kihúzta a gyufát,egymást fogtuk vissza,hogy ne verjük meg,nem lett volna oda illő viselkedés.
  Rendőrség hiába tiltaná,úgyis lennének ilyenek,nem avval van a baj,hanem,mikor annó megszervezve,mindkét végén rádióssal informálódva zajlottak a versenyek,akkor nem hagyták élni a rendőrök az embereket,pedig úgy nagyon biztonságos volt. Részvétem,sajnálom Márkot,sajnos hibáját nem volt esélye javítani..az életével fizetett :(”
 • 88. SP 2012. május 08. 18:24
  „81. mgabca
  Ott a pont!

  Autó, repülő,
  motor, keró szeretet elfojtása, a technika korában lehetetlen. De nem is kellene. Emberi ésszel okosan szervezve normalizálni lehetne a problémákat.

  Szerintem az önkori is támogatná,
  ha a technikai klubok talpraesettebbek lennének. A rendőrség is partner lenne, gondolom. Lehet, hogy a motoros járőr utánpótlást a rátermettek közül külön preferálná.”
 • 87. FmpMárk 2012. május 08. 10:57
  „86. Smerdis 2012.05.07. 22:23
  te nagyon okos.... nem azért de ha 4-el közlekedik az ember akkor sem figyelnek ránk.... nem azért de csak egy példa a sok közül a minap a páromat vittem motoron a makai úton (hozzá teszem, hogy ha mögöttem ül akkor nem hajtok sőt!!) szóval a makai úton haladva 46 km/h-al egész pontosan szőreg irányából tartottam újszegedre amikor a temető előtt egy figyelmetlen autós az étteremtől feljött a fő útra és az elsőbbséget nem megadva kihajtott elém 46 km/h-ról vész fékezéssel tudtam csak úgy megállni, hogy ne csapódjak belé.... és ez csak egy a sok közül.... szóval ha ennyire biztos vagy abban h csak a motorosok tehetnek a balesetekről akkor gyere ülj fel mögém végig viszlek a makai úton és a városban és megmutatom, hogy mennyire nem figyelnek az autósok még akkor sem ha normálisan közlekedsz!!!!”
 • 86. Smerdis 2012. május 07. 22:23
  „85. FmpMárk 2012.05.07. 19:48

  mindjárt elpityeredek. és mi lenne ha ti meg nem kétszázzal közlekednétek a töbmillás játékszereitekkel? ti nem sodorjátok magatokat életveszélybe igaz? és másokat sem ugye? ti csak közlekedtek ártatlanul? tisztelet a kivételnek, nem akarok általánosítani.”
 • 85. FmpMárk 2012. május 07. 19:48
  „azon autósok figyelmébe ajánlanám akik semmibe sem vesznek bennünket és hol leszorítva, hol ki kanyarodva elénk és egyéb más veszélyes helyzetet teremtve bajba sodornak bennünket!!!! FIGYELJETEK RÁNK!!!! (meg háláljuk)

  http://www.youtube.com/watch?v=IZ6eP4xB0P4&feature=related”
 • 84. king001 2012. május 07. 19:21
  „mack830112
  Igen tudom elég közelröl ismerem!!! De hogy ki mit fizet azt hagyjuk egyenlőre!!!!Amíg nincs itélet senki nem fizet!! Ezt ne akard bemagyarázni!! De ha engem kérdezel a motoros a vétlen!! És nem azért mert ismerem hanem én is autózom és motoroztam is eddig. Tisztában vagyok mit lehet mit nem! Ha annyira gyorsan ment volna nem lenne rehabon!! Nem fogok vitázni ki a hibás mert itt nincs is értelme. Ezt a srácot sajnálom aki most meghalt. De ott voltam ker.közbe és láttam mit műveltek a motorosok és a két esetben lévő szereplőket nem kell hasonlítgatni!! Nem egy motoros volt pénteken aki megvadult ott!!! Mindenki csinálhat amit akar vagy lehet véleménye a tényen nem változtat. Meghalt egy srác.”
 • 83. mack830112 2012. május 07. 19:02
  „78. king001 Akkor gondolom azt is tudod hogy a tárgyalása a héten lesz annak az esetnek és a "vétlen" srác rehabon van amit a "vétkes" autóvezetője fizet lassan már 2 éve.A macskaköröm csak azért mert hamarosan kiderül.”
 • 82. FmpMárk 2012. május 07. 19:01
  „zoan nem azért de ha valaki kimegy kereskedőbe az úgy megy ki h tudja azt ami ott zajlik péntek esténként és ha jön valaki a vége felől akkor le kell húzódni mert valószínűleg nem város nézésen van éppen.... nagy ritkán én is kimegyek szétnézni és ha valaki jön akkor inkább megállok és megvárom amíg elmegy.... aki oda kimegy az tudja mivel találja szembe magát ott nincs kresz szabály szimplán ha ész szerűen közlekedett volna az autós akkor nem kanyarodik be hanem vár.... aki meg nem jár ki sz szerintem bele se szóljon mert nem tudja h milyen ott kint a "rendszer".... másrészről hibás volt a motoros is és az autós is de a legjobban aki oda adta a motort!!!!”
 • 81. mgabca 2012. május 07. 17:29
  „Éltem valaha Debrecenben.
  Ott úgy gondolta egy okos üzleti érzékkel rendelkező "vagány", hogy bizonyos keretek közé szorítja a gyorsulási versenyt.
  A végeredmény az volt, hogy a repülőtéren kibérelt egy területet, adott volt a kifutópálya.
  Voltak szervezők, rendezők, polgárőrök, kordonok, nevezés, pici belépő, szemetesek, parkolóhelyek, indítógép, büfé.

  Oda jártunk pénteken esténként, kultúráltan szórakozni.
  Aki akarta széthajtotta a kocsiját, aki akarta, nézte.
  Voltak kategóriák, nevezés, nyilatkozat aláírás, jogsi ellenőrzés, rendőri felügyelet.

  Aztán polgármester váltás után sajnos felfüggesztették az engedélyt.
  Akkor még elmentünk egyszer konvojban tüntetni a polgármester háza elé, de sajnos változás nem történt.

  Ez Debrecenben történt, kb.15-17 évvel ezelőtt!
  Balesetről és főleg halálos balesetről nem hallottam ezeken a rendezvényeken!
  De utcai gyorsulásokról sem, abban az időszakban!”
 • 80. king001 2012. május 07. 16:05
  „VV4
  Kereskedő közben volt.”
 • 79. VV4 2012. május 07. 11:45
  „Lehet, hogy én vagyok az értetlen, de akkor most tényleg két külön halálos baleset is történt? Egy a Fonógyári - Kereskedő közben, egy pedig a Vásárhelyi Pálon?”
 • 78. king001 2012. május 07. 11:19
  „Herli
  Az a kölyök 40 felett van! És nem sokkal ment 50 felett!! És megfordulni akart a paraszt előtte minden jelzés nélkül!! De ha te autózol vagy motorozol biztos vagyok benne hogy te mindig pont annyival haladsz amennyivel kell!!! :D”
 • 77. vuk 2012. május 07. 09:05
  „46. Pandora 2012.05.05. 18:37
  Gondolom az autosok mindenhol szepen atengednek, egytolegyig. LOL”
 • 76. vuk 2012. május 07. 09:04
  „60. okz63 2012.05.06. 06:53
  Most miert mas esetekrol beszelsz?
  ITT hol van az, hogy gyorshajtott? Esetleg van egy masik cikk errol az esetrol mashol? Erdekelne.
  A tobbi picsogasod nem erdekel.”
 • 75. Horton 2012. május 07. 07:29
  „Nyugodj békében, Márk........:-(”
 • 74. Herli 2012. május 07. 07:03
  „Mi van azzal a kölyökkel, aki tavaly a szőregi úton a skodások előtt szintén egy kanyarodóba rohant?
  Hasonló eset volt. Gyorshajtás.”
 • 73. Bandi78 2012. május 07. 01:42
  „Elnézést szeretnék kérni a 69-es hozzászólásomért , mert ezek szerint nem a helyszínelők tévedtek kb. 3 Km-t, hanem a szerkesztők. (a többi portálon is a Vásárhelyi Pál utca szerepelt, ezért gondoltam, hogy a rendőrök hibáztak)
  T. dr. Jászai Linda r. hadnagy ! Tudna-e valami tanácsot adni, hogy hogy lehetne megelőzni az ilyen illegális gyorsulási versenyeket, és baleseteket?”
 • 72. öbö 2012. május 06. 22:07
  „részvétem a családnak! tiszteljük egymást és akkor nem lesz semmi gond, ez bárkivel előfordulhatót volna aki ki jár oda, én biztos hogy ez volt az utolsó péntek hogy kint voltam és kérek minden rokonom barátom ők is kerüljék el az ilyen helyeket, sajnos 39 évesen kelet rájönnöm hogy az élet nem játék itt csak egyszer írja ki a gép hogy game over nincs több életed!”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színpadon Sztravinszkijt, otthon a heavy metalt szereti

Orpheusz szerepében nagy sikert arat Horváth M. Gergő – a Szegedi Kortárs Balett fiatal táncosa régóta szereti Sztravinszkijt, de nem titkolja: otthon heavy metalra lazít. Tovább olvasom