Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Halálos rakparti tanmese

Szeged - Kész átverés! Cobra 11! Vészhelyzet! Élethű halálos baleset – poénkodott tegnap délelőtt a szegedi rakpartot megtöltő általános és középiskolás nézőközönség az előre megtervezett diszkóbaleset letakart kellékei láttán.
Jókat kacagtak, amikor elkezdődött a szabadtéri tanmese: „a 47-esen vagyunk hajnalban, az algyői hídnál". A kék Subaru sofőrje berúgott a diszkóban, és hazafelé két utasával áttért a másik sávba, és frontálisan belerohant a szembe jövő piros Citroënbe. Óriási csattanás. A roncsokról lerántották a leplet.

A diákok fényképezték, hogy három tűzoltókocsi, két mentő és két rendőrautó rohan a szimuláns sérültek segítségére. Tették a dolgukat, mint a véres valóságban: roncsot daraboltak, életet mentettek, hőzöngő tettest fogtak el, rokonokat nyugtattak, tájékoztatták a sajtót. A négy sérültet mentőbe tették. Ekkor megfagyott a vér a vihogó fiatalokban. Síri csöndben figyelték, hogy a vétlen autó fiatal, lány utasát fekete hullazsákba csomagolják, koporsóba fektetik, és elviszi a halottszállító.

A mentősök, a tűzoltók és a rendőrök is tették a dolgukat, mint a véres valóságban. Fotó: Frank Yvette

A szegedi közutakon amúgy nem látszott, hogy – tekintettel az autómentes napra – sokan szálltak volna át tömegközlekedésre vagy biciklire. A reggeli és délutáni csúcsban szokás szerint dugult a város. A baleseti szimuláció idejére lezárt rakpart miatt ráadásul egy órán át az árvízi emlékműnél keveredtek balesetveszélybe a forgolódó autósok.

Olvasóink írták

  • 3. adambuj 2009. szeptember 23. 19:46
    „http://szegedmentok.hu”
  • 2. exluzer 2009. szeptember 23. 13:11
    „http://tuzoltosag.szegedvaros.hu/node/637#comment-531”
  • 1. lauraszegedi 2009. szeptember 23. 12:24
    „Mivel a cikk írója nem említ meg egy lényeges tényt, így pótolnám: a baleseti szimuláció szervezője a Rotaract Club Szeged, immár ötödik éve.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zölddel tiltakoznak a megye kórházai

Szeged - Zöld zászlókkal és szalagokkal tiltakozik holnaptól a megye két kórháza az új… Tovább olvasom