Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Halálra késeltek egy bevándorlót Királyhalmon

Szeged - Toroczkai László is a helyszínen járt, majd közölte, az elkövetők valószínűleg már átjutottak a határon Ásotthalom irányába. A két sérültet a Pannon RTV szerint elengedték a szabadkai kórházból.
Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon (Backi Vinogradi) történt késelésben - közölte a szerb belügyminisztérium.

A belügyi tárca tájékoztatása szerint a dulakodás a hajnali órákban tört ki két bevándorlócsoport között.

Katona Róbert polgármester az MTI tudósítójának telefonon elmondta, hogy a helyszínen már nincsenek bevándorlók, "mindenki összepakolt, nincs ott senki". Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől.

Az elkövetőkről egyelőre semmit nem lehet tudni, a hatóságok későbbre ígértek bővebb tájékoztatást, a helyszínelés még mindig tart.
Királyhalom polgármestere telefonon beszélt a szomszédos, magyarországi Ásotthalom polgármesterével, Toroczkai Lászlóval, aki szintén a helyszínre utazott.

A szabadkai Pannon RTV Királyhalmon tartózkodó munkatársai megerősítették: Toroczkai László a helyszínen járt és beszélt a rendőrökkel, majd közölte, az elkövetők valószínűleg már átjutottak a határon Ásotthalom irányába. A Pannon RTV emellett úgy értesült, hogy a két sebesült bevándorlót a szabadkai kórházban ellátták, majd elengedték.

A hatóságok és a menekültügyi illetékesek korábban közölt becslései szerint naponta több mint ezer illegális bevándorló próbál meg átjutni a szerb-magyar zöldhatáron.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fő a fejük az IKV-s számlák miatt

Egyik számlát a másik után kapják a távfűtéses lakásban élők az IKV-tól. Tovább olvasom