Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Hálás a segítségért a Vári család

Baks - Lassan két hónap telt el azóta, hogy Mindszenten halálos áramütés érte a baksi Vári Olivért. Családjának, három gyermekének sokan nyújtottak segítő kezet az elmúlt hetekben, amit özvegye ezúton is szeretne megköszönni.
Mint arról lapunk beszámolt, szeptember 23-án a szennyvízcsatorna-hálózat építése közben halt meg a 29 esztendős baksi fiatalember. A család az apa elvesztése után nehéz anyagi helyzetbe került. Sokan siettek a segítségükre.
A Lapcom Média Alapítvány 100 ezer forintot adott a családnak, lapunk olvasói közel egymillió forintot gyűjtöttek, a MOL-Pick Szeged Klub, a játékosok és a szurkolók pedig további közel félmillió forintot adtak össze az édesanyának és gyermekeinek.

Váriék a Pick meccsén. A MOL-Pick Szeged Klub, a játékosok és a szurkolók közel félmillió forintot adtak össze az édesanyának és gyermekeinek. Fotó: Schmidt Andrea
Váriék a Pick meccsén. A MOL-Pick Szeged Klub, a játékosok és a szurkolók közel félmillió forintot adtak össze az édesanyának és gyermekeinek. Fotó: Schmidt Andrea

– Szeretném megköszönni a Délmagyarországnak, a Lapcom Média Alapítványnak, az olvasóknak, a Pick Szeged kézilabdacsapatának, Mindszent és Baks önkormányzatának, valamint férjem cégének a segítségét. Több családtól – Bajáról, Szegedről, Budapestről – csomagot kaptunk. Sokan segítettek bennünket anyagilag, támogattak lelkileg, együtt éreztek velünk életünk legszörnyűbb időszakában. Nagyon jólesett – fogalmazott Zsemberi Beáta, Vári Olivér özvegye.

Várjuk a rászorulók jelentkezését

Továbbra is várjuk rászoruló családok jelentkezését lapunk karácsonyi jótékonysági akciójába. A pályázatokat telefonos elérhetőség és lakcím megjelölésével várjuk e-mailben az alapitvany@delmagyar.hu címre vagy postai úton: Lapcom Média Alapítvány, 6729 Szeged, Szabadkai út 20. A jelentkezések leadhatók online felületünkön is, a Lapcom Média Alapítvány logója alatti jelentkezési fülre kattintva. A támogatás feltétele, hogy helyzetüket névvel, arccal is vállalják. A szegedi Rotary klubokkal közösen összesen 48 család karácsonyát szeretnénk könnyebbé tenni. Huszonnégy család számára, akiket december elsejétől lapunkban is bemutatunk, olvasóink adományait várjuk. Ehhez holnapi lapunkban találnak majd adományozó csekket.


A fiatalasszony elmondta, nehezen telnek a napok. A két nagyobb gyermek már megértette, hogy az apukájuk soha többé nem jöhet haza.

– Gyakran járunk ki a temetőbe, viszünk friss virágot Olivér sírjára. Nagyon nehezen éltük meg a halottak napját. A temetés óta hat hét telt el. Nálunk az a szokás, hogy hat hét után vesszük le a sírról a koszorúkat. Erre november közepén került sor. Nagyon felzaklatott bennünket. Egy családi koszorúra kitettem a három kisgyermekünk fényképét. Lehet, hogy nem mindenki érti meg, miért. Ha Olivér fentről odanéz, szeretném, ha látná őket. Mert nekünk már csak ez a pici remény maradt, hogy talán onnan, fentről lát minket… – mondta a gyermekei édesapját gyászoló asszony.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 89-es határnyitásra emlékeztek a kor főszereplői

A 25 évvel ezelőtti történelmi jelentőségű eseményekről, valamint a magyar–osztrák határnyitásról mondták el emlékeiket a kor főszereplői. Tovább olvasom