Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Halászlépárbaj Szeged és Baja között – Budapesten

Szeged, Budapest - A csütörtökön kezdődő III. Budapesti Halfesztiválon a két legkedveltebb hazai halászlémódozat, a szegedi és a bajai halászlé profi képviselői mérkőznek meg egymással a városligeti Vajdahunyadvárban.
A csata pénteken lesz. A bajaiak csapatát erősíti Ádám Péter, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Klubjának elnöke, Csémi László és Kolmann Péter többszörös halfőző bajnokok. A szegedi csapat vezetője Frank Sándor, a Fehértói és Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa, Venesz-díjas mesterszakács.

– Mindkét halászlének nagy tábora van, de reményeim szerint a budapestieknek jobban ízlik majd a szegedi halászlé, amelyben nincs szálka. Ezt a bizakodást támasztja alá, hogy a fővárosi szegedi halászcsárdám évek óta telt házzal működik, asztalt csak foglalással lehet szerezni. Technológiailag is sokkal könnyebb megfőzni a szegedi halászlét a bajainál, több embert tudunk majd kiszolgálni belőle – mondta Frank Sándor.

Frank Sándor, a szegedi csapat vezetője bízik a sikerben. FOTÓ: Karnok Csaba
Frank Sándor, a szegedi csapat vezetője bízik a sikerben. FOTÓ: Karnok Csaba

A szegediek ettől függetlenül tisztelik az ellenfelet. – Ennek jeléül egy 1500 literes bajai bográcsban főzzük majd a szegedi halászlét, egyszerre 3000 adagot tudunk majd elkészíteni – mondta a mesterszakács.

A párbaj zsűrije a közönség lesz: pénteken 17 és 19 óra között a Vajdahunyadvárban mindenki beszállhat a bírálóbizottságba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 100-150 ügyiratot kap a hivatal

A kiskertek adásvételével kapcsolatos papírmunka több mint fél évig tart, az ügyintézésben az eladó, a vevő, az ügyvéd és a földhivatalok munkatársai is elfáradnak. Tovább olvasom