Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Halászlét osztottak Szegeden

Több mint 300 adag halászlét osztott szét a rászorulók között az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány december 24-én Szegeden. A felajánlott étel kevesebb mint egy óra alatt elfogyott.
A szervezet 330 kupont ajánlott fel a rászorulóknak, amelyet több intézményen keresztül, illetve saját pályázat útján juttattak el nekik. Szeged Város Humán Közszolgáltatási Irodáján keresztül ötvenen kapott meghívót, a Szegedi Gyermekjóléti Szolgálat és Családsegítő Központ segítségével pedig 180 főt láttak vendégül. A fennmaradó 100 adag halászléjegyet pedig az alapítványhoz kérvénnyel fordulók között osztották szét.

Már az akció kezdetekor is hosszú sor állt az alapítvány egyik szociális étterme, a Kapocs Ételbár előtt, így nem volt meglepő, hogy egy óra alatt elfogytak a felajánlott adagok.


Rovó Richárd Egy Ebéd Egy Esély alapítója elmondta: nagyon sok család nem tud önerőből halászlét tenni az ünnepi asztalra, ezért tartották fontosnak, hogy segítsenek. Emellett a segítségnyújtás fontosságára, valamint az egyre több éhezőre igyekeztek felhívni a figyelmet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karácsony szimbolikája újraértelmezve - Jézus Krisztus új Napként születik

„Ahogy az évben végbemennek az események, az az örök történelem és az ember megváltása szempontjából a Krisztus-történetekhez kapcsolódik". Tovább olvasom