Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Halászlevet evett a séfből lett világhírű tévés

Szeged - Szegeden, az Öreg Kőrössy Halászcsárdában forgatott az Oscar-díjas Zsigmond Vilmossal a szakácsból lett amerikai tévés, Anthony Bourdain. A műsort vasárnap adta le a CNN. A két sztár halászlevet evett és sörözött a Tisza-parti csárdában.
 Három Emmy, öt évad

A három Emmy-díjjal kitüntetett műsornak (Parts Unknown – Nem séfnek való vidék) ez az ötödik évada. Anthony Bourdain 1956-ban született, 1978-ban végzett az Amerikai Kulináris Intézetben (Culinary Institute of America). Séf, író és televíziós személyiség, aki évtizedek óta járja a világot műsoraival.

A szegedi születésű, Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos kedvenc halászcsárdájában, az Öreg Kőrössyben forgatott Anthony Bourdain CNN-en futó, Parts Unknown – a Spektrumon magyarul Nem séfnek való vidék – című műsorának stábja. A 45 perces műsort vasárnap adta le az amerikai hírcsatorna. Bourdain végig Zsigmond Vilmossal beszélget, segítségével mutatták be Budapestet. A számos Emmy-díjat nyert műsor vezetője járt a New York kávéházban, felkeresett egy talponálló kifőzdét, a Pléh Csárdát, pesti henteseket látogatott meg, majd Bangó Margit főzött neki.

A stáb még január közepén járt Magyarországon. Ekkor keresték fel a Zsigmond Vilmos szívének kedves halászcsárdát. Ifj. Kiss Tibor csárdagazdától megtudtuk, a stáb helyi, magyar segítője előbb e-mailben jelentkezett be, majd telefonon egyeztették a forgatás részleteit. A CNN-nek dolgozó Bourdain 14 fős stábbal érkezett. A rendezőn, produceren kívül három operatőr, az ő segítőik, hangmérnök és egy világosító kísérte őket. A stáb öt órán át pakolta ki és be a technikai felszerelést. A világosító két órán keresztül állította be a fényeket Anthony Bourdain dublőrén, hogy mire a műsorvezető és Zsigmond Vilmos megérkeznek, minden készen álljon.

Ifj. Kiss Tibor csárdagazda, Kocso Krisztián séf mobiltelefonon is őrzi a híres esemény emlékét. Fotó: Frank Yvette
Ifj. Kiss Tibor csárdagazda, Kocso Krisztián séf mobiltelefonon is őrzi a híres esemény emlékét. Fotó: Frank Yvette

Kocso Krisztián séftől azt kérték, a halászlékészítés különböző fázisait mutassa meg a stábnak. Bourdain és Zsigmond pontyból készült halászlevet ettek és egy-egy pohár sört ittak. A forgatást többször megszakították, a halászlevet ilyenkor mindig újramelegítették nekik. A műsorban néhány percet kapott szegedi helyszínen délelőtt 11-től este 8-ig forgattak. A forgatás után a stáb halászlevet, vegyes haltálat, desszertnek pedig aranygaluskát és tápai almás palacsintát evett. Zsigmond Vilmos és az amerikai tévés a Belvárosi moziba is ellátogatott, ahol a magyar operatőrről nevezték el a nagytermet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztítják az ivóvízhálózatot Szegeden

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat öblítést végez június 11. és 15. között 22-től 6 óráig. Tovább olvasom