Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Halfesztivál: a szegedi boszorkánytól a kínai halászléig

Halfesztivál: a szegedi boszorkánytól a kínai halászléig

Szeged - Ma a szegedi boszorkánnyal, óriásbográccssal, főzőversennyel folytatódott a XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál.

Delmagyar.hu - 2013.09.07. 16:10
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
- A fülemen is halászlé folyik – mondta szombat délután egy férfi az újszegedi Partfürdőn, amikor arról kérdeztük, hányadik tányér ételét eszi.

Ma ezen a területen folytatódott a XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, miközben a túloldalon az órisábogrács alá is bedurrantottak. Frank Sándor főszervező, a fesztivál mindenese 9 órakor köszöntötte a főzőket a Partfürdőn, megkezdődött a verseny. 11 órakor hozta meg a szegedi boszorkány a paprikát a Huszár Mátyás rakpartra. Valójában egy ejtőernyős férfi öltözött banyának, miután földet ért, az első dolga az volt, hogy csípős paprikát tegyen az óriásbográcsba, és megkeverje a vérvörös halászlevet.

Halfesztivál: a szegedi boszorkánytól a kínai halászléig. Fotó: Horváth Attila (galéria)

Délre a legtöbb csapat elkészítette a főzetét, a cégek, vállalkozások, baráti társaságok nekiláttak az evéshez. Sokan féltek tőle, hogy az összegyetemi gólyatábor megzavarhatja a rendezvényt. Ezt a szervezők úgy oldották meg, hogy az egyetemisták és a halevők közé kordonokat tettek.

A szegedi boszorkány is megjelent a XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szombati napján. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A legkülönlegesebb levet a szegedi Konfuciusz Intézetnél kóstoltuk. Szentmártoni Lívia, az intézet igazgatója elmondta, hagyományos, szegedi alaplével készül az étel, de tengeri halszeletek tesznek bele, káposztát és kínai fűszereket. A főzésnél egy kínai gyorsétterem szakácsa sietett segítségükre.

A legjobb hangulatot a Senior Centernél tapasztaltuk. Zenével, karaokéval és finom falatokkal ünnepelt a nyugdíjas közösség.

Halfesztivál: a szegedi boszorkánytól a kínai halászléig. Fotó: Horváth Attila (galéria)

Még nincs vége, ma este és még holnap is folytatódik a halfesztivál, csak a fülére vigyázzon mindenki, hogy ne legyen paprikás.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 53 hozzászólás
Moderálásra küldöm 53. x 2013.09.12. 15:13

Új párt alakult. Már a neve is mesteri húzás: Elégedetlenek Pártja. Valódi néppárt. ...
http://index.hu/belfold/2013/09/12/mi_is_vagyunk_annyian_mint_a_liberalisok/

Moderálásra küldöm 52. x 2013.09.12. 11:16

51. queenmargareth1, az lehet, hogy Kádárt elnyomták erősen idősebb korára, de anélkül sem élt volna örökké.
Vol még azon kívül jónéhány körülmény, ami a változásokat előidézte.
"... Kádár Jani bácsi meghalt, a mankó kiesett a romák hóna alól. Innen minden reggel énekelve mentek az emberek dolgozni, én voltam a brigádvezető. Már nyáron megvették a tüzelőt télre, most az erdőben gyűjtenek gallyat. Eszükbe se jut a fürdőszoba. ..."
http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/derult_egbol_csatorna_a_ciganysorra/2349223/

Moderálásra küldöm 51. queenmargareth1 2013.09.12. 08:21

x, mint ahogy a fidesz nem akadályozta meg a deviza hiteles dolgot.Tehát ugyanarról beszélünk, ugyanolyan hibákról...nincs tökéletes rendszer, hiába állítod.Amíg ember lesz a Földön nem lesz tökéletes rendszer!
Amíg ember lesz, mert jön az Usa és talál majd még okokat miért háborúzzon.Persze, mindezt a mi érdekünkben.Nem imádom Kádárt!de őt már elnyomták erősen idősebb korára, amikor már nagyon beteg is volt!Beteg miniszterelnök jött utána meghalt és őt istenítették.Normális dolog?nem.

Moderálásra küldöm 50. x 2013.09.11. 00:55

48. queenmargareth1, még csak annyit, Ferenc pápa is puritán ember, de attól a katolikus egyház lényegében ugyanolyan marad, mint előtte volt, például nőket az Isten szerelmére sem szentelnek pappá ("kutyából nem lesz szalonna"). Arról nem is beszélve, hogy bármelyik vallás bármely vezéralakja kívánja a szegények felemelkedését, eddig még a szegények és a gazdagok közötti különbséget nem szüntették meg a történelem folyamán sehol sem.

Az általad nagyrabecsült kommunista vezető sem szüntette meg a különbségeket, hanem nyugati hitelek igénybevételével igyekezett emelni az általános életszínvonalat, ugyanakkor, jól figyelj:
"A hetvenes évektől fogva Magyarországról 242 milliárd dollárt vittek ki offshore területekre egy 2010-es adat szerint. Figyelembe véve, hogy az IMF adatai alapján 2009-ben hazánk bruttó külső adóssága nem érte el a százmilliárd dollárt, Magyarország nemhogy nem eladósodott ország, hanem finanszírozó - derült ki egy tanulmányból. ..."… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 49. x 2013.09.11. 00:19

48. queenmargareth1, értem a hangulatodat és a véleményedet, de nem értek egyet a nézeteiddel, mert szerintem az egyik szemeddel akarsz csak látni, a másikat állandóan eltakarod. Nem kell ide összeesküvés-elmélet:

"... Sztálin halála a nevével jelzett rémuralom végét is jelentette; egy olyan rezsimét, aminek több tízmillió áldozata volt. A szovjet vezető így a történelem leginkább véreskezű diktátorai között vonult be a történelembe. E diktátorok listáján az áldozatok száma szerint a talán legismertebb diktátor, Adolf Hitler csak a harmadik lehetett: Mao Ce-tung és Sztálin uralma külön-külön is több tízmillió ember halálához járult hozzá.

A lista tartogat néhány meglepetést: például azt, hogy az Afrikában tomboló szocializmus legalább annyi áldozatot követelt, mint a második világháborús japán agresszió, és sokaknak az is újdonságként hathat, hogy II. Lipót belga király még Kim Ir Szennél is nagyobb söpredék volt. Fontos megemlíteni, hogy az áldozatok számára többnyire becsült… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 48. queenmargareth1 2013.09.10. 19:17

45. x 2013.09.10. 11:57 nem értesz...nem érted amit próbálok mondani.Kádár, ha nem lett volna idős vitte volna tovább, de addigra annyira felgyorsult a világ 80-as évek!!!iszonyat rohammal fejlődött, nem bírt vele.Nem álltak mellé, hanem azonnal ellene, mert behozták a változás szelét.na, ki lengette meg a változás szelét?hát a nagyhatalmak és az Unió.Ámítás az egész és átverés!nem érdekelnek a milliomosok már, de tudom, ha olyan ember kerül akkor Mo élére ekkora szociális, anyagi, erkölcsi szakadék, olló nem lett volna!de a bűvös pénz és ezáltal a hatalom.Nézheted Bushékat "őseik" akik annak idején Hitlert támogatták, nézd a Vatikánt :Hitlert pénzelte. A két Bush két háborút indított. a Kennedyk szintén maffia vagyonból nyertek ez szerinted helyes?nem.és sok amerikai is úgy gondolja:nem helyes!csak baj van, mert új rendszert nem találtak még ki (hivatalosan). Higgy az összeesküvés-elméleteknek...alapja van!

Moderálásra küldöm 47. takzsu85 2013.09.10. 15:59

jozkó: KÖSZÖNÖM A POZITÍV HOZZÁSZÓLÁST!

paparazzy: csak annyit, hogy mielőtt butaságokat írsz le ilyen hangnemben, elmondok valamit (a halfesztivál egyik szervezőjeként). A halfesztivál tűzijátékának semmi, azaz semmi (0 Ft-nyi) köze van az augusztus 20-án elmaradthoz. Ha egy kicsit utánajárnál, mielőtt ilyeneket leírsz, tudnád, hogy egy ilyen tűzijáték megszervezése és engedélyeztetése több mint egy hónapot vesz igénybe, amit mi mint szervezők már júliusban elkezdtünk! Tehát ha az augusztus 20.-ait pótolni szerették volna, az a halfesztivál idejére esélytelen lett volna, mire minden engedély megérkezik ehhez, ezért is nem pótoltál valószínűleg...Elég sajnálatos, és számunkra is bosszantó volt, hogy néhány helyen, médiában úgy lett reklámozva ez a dolog, mert ezt mi saját erőből és saját finanszírozással szerveztük!!!

Moderálásra küldöm 46. seheresezade 2013.09.10. 12:39

Abba kellene mar hagyni a KOTYVALEKOKROL szolo mset,ezek nem ETELEK,eloregyartott zavaros SEMMIK.
Nem veszik mar eszre vegre 50 Literesnel nagyobb Bogracsban nem ENGEDNEK Fozni es csak szigoruan a menet kozben is ellenorizni a MINOSEGET. HOL a NAV ILYENKOR csak nem a Piacon ULDOZI a menekulo KINAIAKAT HIABA???

Moderálásra küldöm 45. x 2013.09.10. 11:57

43. queenmargareth1, mintha nem vennéd figyelembe, hogy a Szovjetunió összes volt szatelit-államában hasonló átalakulások voltak, "élen" Bulgáriával, amelynek a lakosságát rekord-gyorsasággal fosztotta ki a "felső tízezer". Forintmilliárdos Gyurcsány Ferenc és társai vígasztalásul itt-ott elénekelték hozzá az Internacionálét néha.

Moderálásra küldöm 44. x 2013.09.10. 11:36

42. Mil "... Azon is el lehetne gondolkodni, vajon miért álltak félre önként az elvtársak? ..."
Hogy nyugodtan figyelhessék a fejleményeket (Szovjetunió stb.) és utána valamelyik másik zászló alatt menetelve mindenesetre a tábortüzek és húsosfazekak közelében maradhassonak. Némelyik nagykanállal merített magának. Sokaknak csak a kiskanál (gyógyszer) maradt. És ez a kialakult helyzet éppoly kevéssé "kapitalizmus", mint az úgynevezett "szocializmus" sem az volt, amit az elnevezése sugallt volna. Helyi kiskirályságok, évszázadok óta.


53 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...