Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Halmokban áll a szemét a Göndör sornál

Szeged - Kidobott tévékészülék, festékesvödör, ágynemű és még ki tudja, mi minden gyűlt össze Petőfitelepen, a Göndör soron. Az önkormányzat hatósági eljárást indít a felhalmozott szemét miatt.
 Jönnek az az erdészek

Évente körülbelül háromszor szemétmentesíti a Göndör sori kiserdőt a DALERD Dél-alföldi Erdészeti Zrt. – Cégünk régóta rákényszerült, hogy sűrűn ellenőrizze a területeket, de lakossági megkeresésnél is azonnal vizsgálatot indítunk, és saját költségünkön megszervezzük a hulladék gyűjtését és elszállítását – mondta Vízhányó László, a DALERD megyei igazgatója. Hozzáfűzte, sajnos a lakosság több helyen az erdőt ingyenes hulladéklerakónak nézi.

Elviselhetetlen helyzet alakult ki Petőfitelepen, a Göndör sornál lévő kiserdőben és a garázsoknál a felgyülemlett szemét miatt – írta egy ott lakó olvasónk. „A csatorna szintén egy szeméttel teli természetes víz, amelynek, gondolom, van tulajdonosa. Rengeteg hajléktalan költözött be az erdő több részén, akik szintén ide és a garázsok mögé hordják a felesleges szemetet, amely csak gyűlik, és patkányfészek. Minden este tüzet raknak. Ez a garázssor csak egyszer fog leégni" – fogalmazta meg a problémát a levélíró.

A helyi önkormányzati képviselőnek is jelezte ezt, és megtudta, rengeteg tulajdonosa van a területnek. Nem érti olvasónk, miért nem lehet a tulajdonosokat felszólítani, hogy takarítsanak, és ne engedjék, hogy hajléktalanok foglalják el a területet.

Megnéztük: tényleg rengeteg a szemét. A csatornában többek között fotel és régi tévékészülék ázott, a parton ágyneműk, cipő, festékesvödör...

– A vonatkozó jogszabályok szerint hulladékfelhalmozás esetében a település jegyzője tud eljárni. Elsősorban a hulladék tulajdonosa kötelezhető arra, hogy elszállítsa, ha ő nem ismert, akkor a terület tulajdonosa, harmadsorban pedig az önkormányzat – magyarázta Kósa János, a Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője. Azt mondta, hatósági eljárást indítanak az ügyben.

Patkányfészek a Göndör sori ˝szemétdomb˝ egy ott lakó szerint. Fotó: Frank Yvette
Patkányfészek a Göndör sori ˝szemétdomb˝ egy ott lakó szerint. Fotó: Frank Yvette

Többször foglalkozott már lapunk a Göndör sorral, amelyről megírtuk, hogy számos hajléktalan otthona. Van, aki garázsban, más az erdőben összetákolt kunyhóban lakik. A szemetet feltehetőleg ők hordták össze, illetve azok, akik nem vették a fáradságot, hogy elmenjenek a legközelebbi hulladéklerakóig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Répássy a Ságváriról: az iskola a nevében sem politizálhat!

A Ságvári gimnázium egykori tanulója, Répássy Róbert igazságügyi államtitkár reagált a szegedi… Tovább olvasom