Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Hálózatba kötött innováció

Zárt körben tartotta meg első plenáris fórumát a Dél-alföldi Innovációs Üzleti Hálózat (DITAK) a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Az üzleti hálózat célja, hogy az innovációban érdekelt piaci és kutatási szereplők összekapcsolásával elősegítse a regionális és a határmenti innovációs fejlesztések megvalósulását és az üzleti k+f potenciál bővülését. A hálózatban a hazai innovációs és vezetői tanácsadásban érintett üzleti kör mellett kiemelt szerepet játszik a Szegedi Tudományegyetem, mint a térség meghatározó tudásközpontja is.

A rendezvényen a résztvevők szót ejtettek többek között a Szeged Science park, az Extreme Light Infrastructure projekt, valamint a kecskeméti Mercedes beruházás térségi kihatású innovációs fejlesztéseiről is. A fórum keretében Dr. Nikodémus Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F Főosztály vezetője a hazai klaszterpolitika aktuális kérdéseiről tartott tájékoztatót.

Az üzleti hálózat résztvevői bíznak abban, hogy tevékenységüket hálózati formában megvalósítva kiaknázhatók lesznek az együttműködésben rejlő szinergiahatások is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számlát nyitottak a világjáró Ivanics testvéreknek

Úgy tértek vissza az Európai Unió területére a világjáró Ivanics testvérek, hogy maradtak Latin-Amerikában. Tovább olvasom