Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Haltól a hagymáig: fesztiválhétvége

Fesztivál fesztivál hátán, sok-sok hagymával és szabadidős programmal - az ősz talán legerősebb hétvégéje következik, használja ki!
Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

szeptember 6–8., péntek–vasárnap
Szeged, Huszár Mátyás rakpart, Partfürdő

szeptember 6., péntek
Huszár Mátyás Rakpart, Nagyszínpad
15.00: A Miss Alpok Adria nemzetközi szépségverseny és Csongrád megye szépe verseny döntő próbájával veszi kezdetét a műsor. 17.30-tól a Joker együttes, majd az R-GO zenél. Tőlük a Zsomboys együttes veszi át a színpadot.
szeptember 7., szombat
Huszár Mátyás Rakpart, Nagyszínpad
9.00: A Miss Alpok Adria nemzetközi szépségverseny és Csongrád megye szépe verseny döntő főpróbájára várják a közönséget. 11.00 órától a Csiga Duó szórakoztatja a gyerekeket. 12.30 órakor „Jó ebédhez szól a nóta" címmel kezdődik a cigányzenekarok fellépése, majd a Talent Tehetségkutató Énekstúdiót, a Várkonyi Tibi és Era Slágerzenekarát és a Szögedi Néptánc Együttest láthatják. A szépségverseny és a megye szépe döntője után 22.00 órakor Raksa Bernadett zárja az estét.
Partfürdő
9.00: Frank Sándor főszervező megnyitja a versenyt. 10.00 órától a Pavane középkori táncházát és mazsorettek bemutatóját láthatják. 11.00 órakor a szegedi oldalon ejtőernyő ereszkedik az óriásbográcshoz. 12.00-tól a Szögedi Cigányzeneka-
rok lépnek fel, közben zajlik a halételek kóstolása és a zsűrizés. 15.00 órakor a táncházban a Colorado Country Banddel rophatják. 18.00 órakor lesz a halfőző verseny díjkiosztó ünnepsége.


szeptember 8., vasárnap

Huszár Mátyás Rakpart, Nagyszínpad
10.25: A Fiona Fitness Táncstúdió várja az érdeklődőket, majd a Pe Timi gyermekműsort láthatják. „Jó ebédhez szól a nóta" újra 12.30-tól, a délután folyamán fellép a Szeged Linedance Klub, a Ritmus Tánciskola, Vecsernyés Robi, 17.30-tól Gáspár Laci, később a Gera Fivérek és a Szögedi Cigányzenekarok. A fesztivál 22.00 órakor tűzijátékkal és lézershow-val zárul.

Hagymafesztivál
szeptember 7–8., szombat–vasárnap
Makó, Széchenyi tér

szeptember 7., szombat
8.00: Megkezdődik a Teli bogrács főzőverseny. A bográcsmester: Molnár László. 9.00 órakor zászlófelvonással, kezdődik a fesztivál, a megnyitó 10.00 órakor lesz a szökőkútnál. 11.00 órakor az Alma zenekar zenél. Napközben többek között gyümölcsfaragó bemutatóval, mézesbábkészítéssel, Bartha Kata molyoldájával, manóudvarral és Hagymanó játékkal várják a közönséget. 15.00 órakor a Jambóza Bábcirkusz bábelőadását láthatják, 16.00 órakor Gerendás Péter lép fel. 17.00 órakor az Erdélyország az én hazám című táncelőadást nézhetik meg. 18.00 órakor a VagaBanda, 20.00 órakor az Apostol várja a szórakozni vágyókat. Az este 22.00 órakor tűzijátékkal zárul.

szeptember 8., vasárnap
10.00: A Haramia együttes zenés gyermekműsorával kezdődik a nap. A Ludibundus reneszánsz játéktéren sárkányhanyigálás, labirintus golyópárharc, török–magyar tekeháború, lovasi vitéz csata, Stambul–Buda labdapickálgató mérkőzés, leánykák és fiúcskák koronázása, aranyalma-terelgetés királyfitól királylányig várja a gyerekeket. 11.00 órakor Vitéz Lászlóval szórakozhatnak a bábjáték szerelmesei. 12.00 órakor a Vackor zenekar veszi át a színpadot, őket Mikola Péter zenés gyermekműsora, az Irigy Hónaljmirigy, majd a Papa Jazz Seven követi. 18.00 órakor adják át a díjakat, 20.00 órától a Beatrice koncertezik.


Expo Train
szeptember 6–7., péntek–szombat
Mórahalom, Futó Dobó Lovasközpont

szeptember 6., péntek
12.00: Mezőgazdaságigép-kiállítás és -vásár.

szeptember 7., szombat
8.00: Helyi gazdák felvonulása mezőgazdasági gépekkel a városközpontból. 10.00 Expo Train megnyitó, amelyen szerb és magyar kkv-k termékkiállítását és bemutatkozását nézhetik meg. 10.30 órakor fogatosok, lovasok vonulnak fel a városban. 13.30-kor kezdődik a XIII. Homokhát térségi meghívásos amatőr fogathajtó-vetélkedő. 16.30-kor hirdetnek eredményt.

Szatymazi repülőnap és pörköltfőző verseny
szeptember 7., szombat
Szatymazi Repülőtér

9.00: Modellezőbemutatókkal kezdődik a program, majd 11.00 órakor repülőnapi bemutatókkal folytatódik. Láthatnak motoros és sárkányrepülőket, ejtőernyős célba ugrást, vitorlázórepülő-bemutatókat, transzparensvontatást és kötelékrepülési bemutatót is. 13.30: Veres Zoltán Európa- és világbajnok műrepülő várja a közönséget. 14.00 órától tandemugrásra és sétarepülésekre bátorítják az érdeklődőket. 14.30-kor várható a főzőverseny eredményhirdetése. 15.00 óráig gyermekprogramok várják a kicsiket: kézműves-foglalkozást, rajzversenyt, bűn- és baleset-megelőzési bemutatót, valamint bábjátékot tartanak nekik. A rendezvény ingyenes.


„All In" free jam project

Szeptember 7., szombat
Szeged, Rongy kocsma

18.00: Különböző stílusú szegedi zenekarok műsora. Hangszeres-énekes-rapes-dj-s válogatottak, egyórás jammeléssel. Fellépnek: Nagy Renáta (ének, Megasztár), Préda-Kovács Zsolt (klarinét&szaxofon), FMaN (beatbox&ének), Dí Dzsé (harmonika&billentyű), MiLLeR (rap), Bedi (gitár), Papachef (rap), Borbás Gábor (gitár), Pánzs (DJ), Big G (szájharmonika), Zolka (dob), Beteg Szabi (dob), Bihari Péter (basszus) [ZENINJAM].


Deszki falunapok
szeptember 6–8., péntek–vasárnap

szeptember 6., péntek
DESZK, FŐ TÉR, SZABADIDŐPARK
13.00: A program a Deszki Sportcentrum ünnepélyes átadásával kezdődik, majd kiállításmegnyitó és ünnepi műsor következik. 20.00 órakor a Fő téren United-koncert, tűzzsonglőrshow és utcabál várja az érdeklődőket.

szeptember 7., szombat
7.00: A horgászverseny megnyitójával kezdődik a nap. A szabadidőparkban egész nap ugrálóvárak, arcfestés, a Mesevilág bohócai és népi játszóház várja a gyerekeket. A felnőttek részt vehetnek a XI. Nemzetközi Szalma Zoltán Kézilabda Emléktornán, a II. Tortaparádén, amely egy tortadíszítő verseny, a Deszk parádén és a „Mással szórakozzatok" vetélkedőn. Reggel indul a Szomszédoló, amely egy görkoris, kerékpáros túra a két szomszédos településre: Klárafalvára és Szőregre, de a nyugalomra vágyók horgászhatnak is a horgászverseny keretében. 13.00 órakor indul a Polgármesterek XIV. Nemzetközi Főzőversenye, este pedig a „Miénk a színpad!" kulturális műsort követően 20.00 órától színpadra lép sztárvendégünk, Hien, majd 20.30-tól Gáspár Laci. 21.15-től tűzijáték, 21.30-tól pedig a Hídvégi band következik, a szombati napot is utcabál zárja.

szeptember 8., vasárnap
10.30: A Cantabella kórus és Csanádi László orgonaművész hangversenye várja az érdeklődőket a templomban, 11.00 órától ünnepi szentmise zárja a falunapi programot.

Ferencszállási falunap
szeptember 7., szombat
FERENCSZÁLLÁS, FALUHÁZ

Lecsófesztivál

szeptember 6–7., péntek–szombat
Szentes, Kála Coop szupermarket környéke (Apponyi tér 7.)
pénteken 15 órakor lovas kocsi, a Dobbantó néptáncegyüttes és a Városi Fúvószenekar közreműködésével kezdetét veszi a fesztivál. A hat órai megnyitót követően a Tücsök Zenekar műsora látható. Az este folyamán olyan sztárvendégek várják az érdeklődőket, mint Balázs Fecó és az Animal Cannibals. Szombaton 11 órától gyermekprogramokkal folytatódik a fesztivál, és zenés, táncos programok közepette 15 órától megkezdődik a lecsófőző verseny. Sztárvendég többek között Tóth Vera, és lesz Máté Péter-emlékkoncert is. Este háromnegyed tízkor tűzijátékkal zárul a kavalkád.

 
13.00: Megnyitó, zászlófelvonás, a testvértelepülés által adományozott székely kapu leleplezése, köszöntő és elismerő oklevelek átadása. 14.00: Főzőverseny a faluház udvarán. Kiss Ágnes barboncás nemezbe szőtt vidám bábjátéka gyerekeknek, utána helyi óvodások ünnepi műsora, majd a CDC tánciskola fellépése. 16.00: az apátfalvi „Pódium" színpad vidám bemutatója: „Helén s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh", majd a kiszombori Dáridó társulat műsora. 18.00: Főzőverseny eredményhirdetése. 19.00: Sztárvendégek – Eszlári Judit (X-Faktor), Rózsavölgyi Hajnalka, Czuczor Dávid operett- és táncműsora. 20.00: utcabál, hajnalig zenél a makói Party zenekar.
Ingyenes szolgáltatások: quad, sétakocsikázás, íjászat, airsoft, állatsimogató, kézművessátrak, arcfestés, ugrálóvár, óriáscsúszda, a faluházban székelyföldi fotók és népviseletbe öltözött babák kiállítása tekinthető meg.

Túra a Csodaréten
szeptember 7., szombat
Csodarét
9.30: A tanösvény kiindulópontját tábla jelzi az út mentén, ez a tábla tájékoztat a rét legfontosabb természeti értékeiről. A túra hossza 6 kilométer, körülbelül 4 órát vesz igénybe. A találkozó helye: Mórahalom, Kissori út és az arról leágazó Csipaki bekötőút kereszteződése. A helyszín megközelíthető busszal: Szegedről a 8.30-kor induló Szeged–Baja–Pécs autóbusszal, Mórahalom autóbusz állomáson átszállással a 9.10-kor induló Mórahalom–Ásotthalom Kissori úton buszra Tüsök sor megállóig, vagy személygépkocsival. A túravezető Szűcs Anikó (30/257-7541).

Ökojátszóház Szegeden
szeptember 8., vasárnap
Szeged Plaza
14.00: Ökojátszóház várja ezen a napon a gyerekeket: egy imitált tóból halászhatnak veszélyes hulladékot, vagy egy óriásmágnest irányítva kell szelektíven gyűjteni a szemetet. Lesz lengőteke műanyag palackból, érdekes állatkákat készíthetnek CD- ből, tojástartóból és egyéb hulladékból. Lesz mini ökolabirintus, kuka- és energiakirakó is. 17.00 órakor Limlom mese címmel környezetóvó zenés-bábos előadásra várják a közönséget.


Szobori búcsú

szeptember 8., vasárnap
Ópusztaszer, Nemzeti történeti emlékpark
A szobori búcsú idei díszvendége Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye.
10.00 órától gyülekeznek a fogatok, kocsik a főbejárat előtt, majd miután megnyílt a székely kapu, felvonulnak a monostorhoz. A vendégek felszállhatnak bármelyik kocsira. 11.00 órától ünnepi püspöki szentmisére és Szer Üzenete-díjátadásra várják a közönséget a monostor romjainál. A misét dr. Kiss-Rigó László megyés püspök celebrálja. A zenei szolgálatot a kisteleki Harmónia Egyesület látja el, közreműködik: Róka Szabolcs Tinódi-díjas lantművész. Délután magyar pásztorkutyák terelési bemutatóját láthatják, de lesznek mesék gyerekeknek és felnőtteknek: Róka Szabolcs muzsikus-mesemondó interaktív produkciója várja a közönséget. A skanzenben süthetnek kemencében, részt vehetnek korabeli tanórákon a tanyai iskolában és népi játszóházban. Találkozhatnak vándorfotográfussal, és megismerhetik a dél-alföldi népzenét. Lesz honfoglalás kori lovasbemutató, és zenél az Ördögfű zenekar is.

A búcsú napján kizárólag a rendezvény programjai és a PARK jegytípus által kínált látnivalók, szolgáltatások ingyenesek (Árpád-emlékmű, Romkert, a Skanzen épületei, Útkaparóház, Gátőrház, Árvízi bemutató, Koronás jurta, Ökumenikus kápolna, Nomád park, Lovasbemutató). A Feszty-körkép és a Rotunda kiállításai, valamint a Panoptikum belépőjeggyel látogatható.

Olvasóink írták

 • 2. queenmargareth1 2013. szeptember 06. 17:27
  „na, akkor az R-Go mikor is kezdődik?”
 • 1. enisehezem 2013. szeptember 06. 08:46
  „Szeged talentt,pavane,raksa, Várkonyi,vecsernyés,gáspár, megállt az idő?
  Rongy kocsma végre valami
  Makó gerendás Apostol???????????? vitéz lászló vackor,Beatrice?????????????? itt is kimerült az órában az elem?
  Deszk United,itt is gáspár?óra itt se működik?
  Ferencszállás a makói party zenekar otthon már nem is jó?
  Micsoda fergeteges szinvonal lesz itt kérem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákosivipera-napot rendeznek szombaton a Szegedi Vadasparkban

Rákosivipera-napot rendeznek szombaton a Szegedi Vadasparkban, a látogatók ekkor megismerkedhetnek a legveszélyeztetettebb hazai hüllőfajjal, valamint a védelme érdekében tett intézkedésekkel. Tovább olvasom