Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Hamarosan becsöngetnek

Szeged - Pár nap múlva becsöngetnek. A kicsik már bepakoltak a táskájukba, a nagyobbak kiélvezik az utolsó napokat is. Abban viszont egyetértés van, hogy jó lesz találkozni a rég nem látott barátokkal.
Alig több mint egy hét múlva elkezdődik az iskola. Kicsik és nagyok egyetértenek abban: túl rövid a vakáció. A szünetben nem látott barátokkal azonban jó találkozni. Az élménybeszámolóknak ilyenkor se vége, se hossza.

A kisteleki Kiss Szimonetta nyerte Szín 5-ös versenyünket. Azt tudakoltuk tőle: várja-e már az iskolát.
– Igen, már nagyon várom, mert szeretek iskolába járni. A nyári szünetben sokat játszottam, kirándultam. A családdal két hétig nyaraltunk a horvát tengerparton, úgyhogy kipihentem magam – mesélte a szeptembertől már negyedik osztályos kislány. Idén nem kapott új táskát, de ceruzáit egy új tolltartóban viszi majd a suliba. A füzeteket pedig állatmintás csomagolópapírral kímélik a piszoktól. A könyveket még nem vették meg, a többit viszont már bepakolta a táskájába.

– Jó lesz találkozni a többiekkel, sok barátnőmmel nem beszéltem a nyáron. Lesz egy új tantárgyunk: a számítástechnika. Szerintem menni fog, mert szeretek számítógépezni.

Iza és Anna együtt pakol be a nagy, piros táskába. Fotó: Karnok Csaba
Iza és Anna együtt pakol be a nagy, piros táskába. Fotó: Karnok Csaba

Nagy a készülődés a Bodó családban is. A két színötös kislány közül Bodó Izabella második lett játékunkban. Ő ötödik osztályos lesz.
– A barátok miatt várom a sulit. Van olyan, akivel egész nyáron nem találkoztam. A húgaimmal és a közelben lakó barátnőmmel sokat játszottam: bújócskáztunk, fogócskáztunk, és görkoriztunk – mosolygott, miközben az iskolaszereket pakolták húga piros táskájába. Izának új tantárgya szeptembertől a történelem. – Nem félek tőle, mert szerintem érdekes. A matekot és a nyelvtant viszont nem nagyon szeretem – vallotta be a szőke kislány, akinek a húga, Bodó Annabella is színötös volt az év végén. Ő most megy harmadikba: az összes tantárgyát szereti, különösen az írást.

Nehéz év előtt áll a szegedi diákpolgármester. Katona Nóra ugyanis a Deák Ferenc gimnázium tizenkettedikeseként folytatja. Az érettségivel és felsőfokú nyelvvizsgával tarkított évet cseppet sem könnyíti, hogy még a diákönkormányzatban is dolgoznia kell. Nóra azonban nem aggódik.

– Várom-e az iskolát? Van valaki, aki erre azt mondja, hogy igen? – kérdezett vissza a telefonban. – Kevés időm lesz tanulni, de megoldom. Nyáron is dolgoztam: segítettem a táborok lebonyolításában, és elkezdtünk szervezni egy-két dolgot a következő tanévre. Emellett azért a pihenésre is volt időm. Most éppen Siófokon nyaralok a családdal – mondta, majd azt is elárulta, hogy a Juhász Gyula pedagógusképző karra szeretne majd felvételizni andragógia szakra. Neki is van olyan osztálytársa, akivel nem találkozott a vakáció ideje alatt, ezért az első hetek élménybeszámolókkal telnek majd. 

Olvasóink írták

 • 4. Noé13 2008. augusztus 25. 15:29
  „joy:
  Teljesen, abszolót egyetértek :D:D”
 • 3. joy 2008. augusztus 23. 23:17
  „Mékőilyencikkekkel+keseríteniaboldognyárutolsópillanatait?”
 • 2. web 2008. augusztus 23. 15:20
  „Bizony becsöngwetnek,lehet tankönyveket vásárolni stb. vége a szünidőnek,Jó tanulást kicsikék!”
 • 1. web 2008. augusztus 23. 15:20
  „Bizony becsöngwetnek,lehet tankönyveket vásárolni stb. vége a szünidőnek,Jó tanulást kicsikék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a pénz az utánpótlásra

Szeged - Az SZVSE birkózó szakosztálya városi támogatás nélkül, a Vívóklub főleg magáncégek… Tovább olvasom