Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Hamarosan elbúcsúzik Mary Poppinstól

Szeged - Hamarosan elbúcsúzik az ország legsikeresebb színdarabjától Hajdu Virág.
A 12 éves szegedi lány immár két éve alakítja Jane Banks szerepét a Mary Poppins című musicalben, közel 60 alkalommal lépett fel a Madách Színházban. Mostanra azonban kezd „kiöregedni" a szerepből – a jövő évadban már biztosan más veszi át a helyét.

Virág véletlenül csöppent bele a fővárosi színészéletbe. – Három éve egy barátnőmmel elmentünk a Valahol Európában szabadtéris statisztaválogatására. Az olyan jól sikerült, hogy megkaptam Pötyi szerepét, és Patai Anna váltótársa lettem – mesélte. – Ráadásul a válogatáson ott volt a Mary Poppins rendezője és koreográfusa is, és elhívtak ennek a darabnak a válogatására is.

Amikor először szembesült a feladattal Hajdu Virág, nem hitte volna, hogy meg tudja tanulni Jane Banks szerepét. Fotó: Schmidt Andrea
Amikor először szembesült a feladattal Hajdu Virág, nem hitte volna, hogy meg tudja tanulni Jane Banks szerepét. Fotó: Schmidt Andrea

Virág megkapta a sikermusical gyerekfőszerepét is, így azóta számtalan hétvégét munkával töltött. Mivel blokkokban játszik, leginkább hétvégén, az iskolától nem vesz el sok időt a színészkedés. És nem is unta még meg a darabot.

– Nézőként is rengetegszer képes lennék végignézni, annyira élvezetes. Mondjuk, amikor először szembesültem a feladattal, nem hittem volna, hogy valaha meg tudom ezt tanulni. Az első előadás előtt is nagyon izgultam, de mostanra belejöttem.

Virág reméli, hogy júniusban még játszhat a telt házas darabban, és a búcsú után is lesz lehetősége játszani – más darabban. Jövőjét is így képzeli el: musicalszínész szeretne lenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűrések éjszakája Csongrád megyében

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az Országos Egészségfejlesztési Intézettel és az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal közösen szervezi meg pénteken a Szűrések Éjszakáját. Tovább olvasom