Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hámori Attila a Szegedi Ítélőtábla új elnökhelyettese

Szeged - Összbírói értekezleten nevezték ki tegnap a Szegedi Ítélőtábla új elnökhelyettesét. Jász-Nagykun-Szolnok megye a Szegedi Ítélőtáblához kerülhet.
Handó Tündétől, az Országos Bírósági Hivatal elnökétől vette át elnökhelyettesi kinevezését Hámori Attila a Szegedi Ítélőtábla dísztermében tartott összbírói értekezleten tegnap.

Hámori Attila a Szegedi Ítélőtábla új elnökhelyettese. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Névjegy

Hámori Attila 1990-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetem Jogi Karán. Fogalmazóként kezdett dolgozni a Szegedi Városi Bíróságon, ahol 1992-ben bíróvá nevezték ki. A Csongrád Megyei Bíróságon 1993–1996 között cégbírói munkát végzett, 1997-től megyei bíróként csőd- és felszámolási ügyekkel foglalkozott. 2003-tól a Szegedi Ítélőtáblán táblabíróként csőd- és felszámolási eljárásokban, illetve gazdasági perekben bíráskodik. Hámori Attila a jogi diploma mellett külkereskedelmi és szakközgazdász felsőfokú végzettséggel is rendelkezik.

A kinevezés után Handó Tünde a Szegedi Ítélőtábla első féléves munkáját kiválónak minősítette: a lehető leghamarabb bírálták el a kiemeltnek minősülő ügyeket, és megteremtették a jogegységet az alájuk tartozó megyei bíróságokon. Méltatta az itteniek munkáját, több bíró közreműködött az új Ptk. megalkotásában is. A stratégiai célok egyikének nevezte az ítélőtáblákra érkező ügyek mihamarabbi elbírálását. Ezért a tervek szerint hamarosan megváltozik az ítélőtáblák területi illetékessége: a rendkívül leterhelt Fővárosi Ítélőtáblától elvesznek 3 megyét, amelyek közül Jász-Nagykun-Szolnok – ahogy erre régen már volt példa – újfent a Szegedi Ítélőtábla fennhatósága alá kerülne. – Ezzel tudjuk elkerülni, hogy a fővárosban ne 1-1,5 évet kelljen várni a jogerős ítéletre – mondta Handó Tünde. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke az átszervezésekről elmondta: örömmel vennék, ha Jász-Nagykun-Szolnok megye visszakerülne a szegedi táblabírósághoz.

Hámori Attila, aki az Országos Bírói Tanács tagja, elnökhelyettesi kinevezése után is folytatja ítélkező munkáját. Sajtótájékoztatóján elmondta: jó csapat áll mögötte, így probléma nélkül tudja majd ellátni posztjait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kérdés, aki válaszol: Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora tegnap Szabó József jogászprofesszor halálának 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián vett részt Szegeden. Tovább olvasom