Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Harcra kész a Betyársereg

Betyárkalapos, karikás ostort csattogtató, feketébe öltözött, arcukat kendővel takaró férfiak több harcos videója is kering az interneten. A Szeged környéki tanyavilághoz is köthető 60–80 fős Betyársereg törvényen kívülinek tekinti magát.
„Ne bántsd a magyart, mert pórul jársz" – olvasható egy videofilmben feltűnő fokoson. A legnagyobb fájlmegosztóra, a YouTube-ra novemberben feltöltött alkotásban betyárkalapos, karikás ostort csattogtató, feketébe öltözött, arcukat kendővel takaró férfiak „gyakorlatoznak", harcászkodnak, különféle lőfegyvereket forgatva, bokszzsákokat ütve. „A betyárok életre keltek!" – hirdeti a videó.

Tavaly nyáron lépett először a nyilvánosság elé a Betyársereg. Szegeden idén júniusban mutatkozott be a szervezet, amikor a Jobbik, a Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és több más nemzeti radikális mozgalom állapodott meg abban, hogy együttműködnek. Egyik alapítója, Toroczkai László révén Szegedhez köthető – a bemutatkozó videóban a város környéki tanyavilág elevenedik meg. Példaképüknek a híres-hírhedt betyárokat, Rózsa Sándort, Sobri Jóskát, Patkó Bandit tekintik.

Felsorakoztak. Nem szentéletű embereket, nem kiscserkészeket - igazi harcosokat vár a Betyársereg. Fotók: Internet
Felsorakoztak. Nem szentéletű embereket, nem kiscserkészeket - "igazi harcosokat" vár a Betyársereg. Fotók: Internet

– Szeged környéke szakrális helyszín, de nem központ. A Betyárseregnek nincs központja és vezetője, klánok szövetségeként működik. 60–80 fős tagságunk bajtársi találkozókon tartja a kapcsolatot – mondta el lapunknak Tyirityán Zsolt, a szervezet szóvivője, akit a honlap a mai kor „híres betyárjai" között emleget – a betiltott, szélsőjobboldali Vér és Becsület főszónoka, vezéralakja volt, másfél évet ült Magyarország legszigorúbb büntetés-végrehajtási intézetében, a sátoraljaújhelyi fegyházban, faji alapon elkövetett súlyos testi sértésért. A példaképek panteonjában helyet kapott még a 2002-es Erzsébet hídi „csata" vezetője, a Magyarok Nyilai-ügyben terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy György és a Szerbiából, Romániából és Szlovákiából is kitiltott – a honlap szerint ezzel csúcstartó – Toroczkai.

Nyeregben érzik magukat a modern betyárok. Anarchiára számítanak.
Nyeregben érzik magukat a modern betyárok. Anarchiára számítanak.

„Nem szentéletű emberek és nem kiscserkészek. Betyárok vagyunk a szó szoros értelmében. A mi szemünkben a köztársaság törvényei nem sokat érnek, a puszta ősi törvényeit azonban bármilyen körülmények között betartjuk és betartatjuk. Éppen úgy, mint az egykori betyárokat, minket is a hatalom kényszerített arra, hogy törvényen kívüliek legyünk" – írják honlapjukon.

A Jobbik nem betyárkodik

– Nincs kapcsolatunk a Betyársereggel a nyári találkozó óta. Az egy formális esemény volt. A szervezet látens módon működik. Számos elvével, például az önbíráskodás hirdetésével nem is értünk egyet – árulta el Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke.

A Betyárseregnek nem lehet bárki tagja. Kizárólag életerős, lehetőleg valamilyen küzdősportban jártas, kisportolt, jó kiállású férfiembereket, „igazi harcosokat" várnak. A büntetett előélet nem kizáró ok, hiszen a betyárok többségének van priusza.

– Engem sem zavar, ha valaki közülünk politikai vagy becsületbeli, netán önbíráskodási ügy miatt priuszosnak számít, az elmúlt évek eseményei következtében a legtöbben úgyis azzá váltunk itt, a nemzeti oldalon. A Betyársereg és a hozzá hasonlatos seregek felállítása már csak azért is fontos, mert fel kell készülnünk a jövőre. Arra az időre, amikor teljes anarchia lesz, s amikor a családunkat, vagyonunkat felfegyverzett hordákkal szemben kell megvédenünk, de szükség lesz ilyen seregekre akkor is, amikor a dühös magyar tömegek élére kell állni – így Toroczkai László, akinek gondolatai több internetes portálon, például a kuruc.info-n is olvashatók. Tyirityán Zsolt a szervezet feladatai között a „harcos genetika feltámasztását" említette elsőként lapunknak – a magyar önvédelem megvalósítása, a közösségek védelme érdekében. Azt jósolja: a mostani, „összeszokási fázis" végeztével rövidesen nyilvánosság elé lépnek.

Szabadnak születtek

„Nem fogadjuk el a kettős mércét, az elnyomatást, idegenek uralmát, mert a puszták népének fiaiként szabadnak születtünk és azok is maradunk még a rabságban is. Hiszünk Istenben és a legősibb íratlan törvényekben, tiszteljük a betyárbecsület-kódexet, soha egymást el nem áruljuk" – hirdeti magáról a Betyársereg, amelynek tagjai – nyilván a betiltott Magyar Gárdára utalva – hangsúlyozzák: „nem vagyunk egyenruhás reguláris hadsereg, sem bejegyzett egyesület. A puszták szabadcsapatai vagyunk, így fel sem oszlathatnak minket a köztársaság kutyái".

Olvasóink írták

256 hozzászólás
 • 256. bambinaXX 2009. december 26. 20:38
  „Őszintén: hogy érnek rá ennyire??”
 • 255. hun330 2009. december 24. 22:47
  „moderálva”
 • 254. flexsnake 2009. december 24. 19:06
  „240. :D cigányként zsidó névvel náci eszmével? :D Van egy sanda gyanúm hogy előbb történik vele valami csúnya baleset :D A nácik mindig elpusztulnak ez a törvény.”
 • 253. apátfalvifaszagyerek 2009. december 24. 01:54
  „moderálva off”
 • 252. apátfalvifaszagyerek 2009. december 24. 00:57
  „"Tyirityán Zsolt A Magyar Nemzeti Arcvonallal került kapcsolatba a kilencvenes évek végén, akikkel 2000-ig tevékenykedett közösen. Innen kiválva a Vér és Becsület nevű szervezet munkájában vett részt, ennek főszónoka és egyik vezéralakja lett. Ekkor már az elnyomó rezsim is felfigyelt rá, főleg azután, hogy a Vér és Becsület 2003-ban az 1945-ös hős budapesti kitörésre emlékezve, a Becsület Napján a Kossuth téren nagy sikerű demonstrációt tartott, Végül faji alapon elkövetett súlyos testi sértésért 1,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, amit Magyarország legszigorúbb büntetés-végrehajtási intézetében, a Sátoraljaújhelyi"

  Ezek a szélsőjobboldali nyilasokkal is kapcsolatban állhatnak akkor...

  Nem tudom, hogy tudják-e, hogy ezek a nyilasok 1944-ben hazaárulást követtek el? Mivel a náci No. előbb megszállta Mo.-t (ezzel egy szintre került az Oszmán Birodalommal, illetve a Szovjetunióval, tehát megszálló, a magyar nép szuverenitását lábbal tipró hatalommá vált, tehát halálos, kiirtandó ellenséggé), ideállítva Edmund Veesenmayer-t, majd később elrabolva Horthy Miklós kormányzó fiát, az idős öregembert aljas módon megzsarolva az ország vezetését a nyilas puccsisták kezébe adatta. A nyilasok a németekkel együtt elfoglalták a fontos objektumokat, és a várban kisebb ellenállásba is ütköztek. A magyar nép nem állt ellen a hazaárulóknak és az országunkat megszálló, tehát ellenséges hatalomnak, de ha ellenállt volna, akkor hatalmas vérengzést kellett volna elszenvedni a magyarságnak. Az ország tényleges vezetője tehát Edmund Veesenmayer volt, Szálasi (Szálosján) Ferenc pedig egy bábkormány vezetője lett, aki mindenben kiszolgálta a németeket. A gyárak gépeit leszerelték, vitték Németországba, sok egyéb dologgal (pl. múzeumok műkincsei, amelyet a náci kurucinfo szerint megmentettek) együtt. A Nemzeti Arcvonal, illetve a Vér és Becsület ezen rezsimmel, annak ideológiájával egyet ért. Így tehát teljes mértékben kimondhatjuk, hogy nem jobbak a háború meghosszabbításáért, Budapest lerombolásáért, terrorista diktatúra bevezetéséért felelős Szálasi (Szálosján) Ferencné, sőt, ezen "embert" illetve hordáját példaképnek tekintik. A Betyársereg pedig ezen szervezeteket követendő példának tartja. A hazaáruló nyilasok utódszervezeteit. Ezzel nemzetellenes bűncselekményt követnek el <moderálva> Ez nem a "már megcsömörlött magyar nép" hangja. Ez egy szélsőjobboldali, agyalágyult csürhe hangja. Amit el kell hallgattatni... .

  Tehát a vezetőjük egy hazaáruló csürhe utódszervezetével van kapcsolatban!!!!!!!!!! No comment... Ez a barom nem hazafi, hanem a saját történelmével is hadilábon álló vadbarom! Szeressétek, ha nektek ez kell... Nekem Hunyadi János vagy Zrínyi Miklós a hazafi, vagy mondjuk Kossuth Lajos. Nektek Szálasi Ferenc, és eme követői.”
 • 251. ghb 2009. december 24. 00:13
  „Betyársereg peeersze. Amikor szemben találják magukat a hatóságokkal akkor meg tele lesz a gatya. Budaházyt is évekre börtönbe fogják rakni, és a többi szélsőjobbos nagypofájúval is ez fog történni ha azt hiszik hogy ők mindent megtehetnek.”
 • 250. k.elvis 2009. december 23. 22:54
  „250.régeben=régebben,ezzek=ezek.<moderálva>”
 • 249. teebee 2009. december 23. 22:39
  „Ez a Torockai -Tóth egy abnormális!De jó csinálja mert megél ebből a hülyeségből!És mellette tönkre tesz mindent maga körül, hogy Ő mindig ott legyen a reflektor fényben, úgy mint a az iszákos apja!Régeben a Fideszben is pont ezzek miatt szóba se álltunk a Tóth klánnal, mert ők a nemzet szégyenei!”
 • 248. newdog 2009. december 23. 21:05
  „Az állat gyönyörű! ...mármint a négy lábú :-)”
 • 247. keiner 2009. december 23. 20:30
  „246. hozzászólás k.elvis 2009.12.23. 20:01, nevetésböl hugyoznám össze magamat. :-)))”
 • 246. Zuperman 2009. december 23. 20:07
  „Ha nem találnék bele a szájukba akkor az ellenszél miatt lehet, hogy Én is lehugyoznám magam!”
 • 245. k.elvis 2009. december 23. 20:01
  „Nagy az arcod te állítólagos német.De az is lehet,hogy a dm szerkesztőségéből írogatsz.Összehugyoznád magad, ha egy betyárral szembe kerülnél.”
 • 244. keiner 2009. december 23. 19:35
  „:-)))) Lányaim azt mondtak, hogy a képen úgy nésznek ki mint egy homokos wersternfilmböl.
  Ez a velemény német nöktöl. :-)))”
 • 243. k.elvis 2009. december 23. 19:14
  „flex egy troll.A trollok véleményeit figyelmen kívül kell hagyni!”
 • 242. olmosnyomdasz 2009. december 23. 18:39
  „Nővérke! Drága!
  Miért nem kapjuk meg a gyógyszerünket?
  Nekem úgy tűnik, már tegnap is kimaradtunk az osztásból!”
 • 241. Zuperman 2009. december 23. 18:01
  „Hát ez a csürhe még úgy kell, mint mókusnak az erdőtűz!”
 • 240. Zorro 2009. december 23. 17:11
  „Én ugyan nem születtem szabadnak, de sokat tanulhatna tőlem ez a zsoldos-bérenc Betyársereg.”
 • 239. hun330 2009. december 23. 16:46
  „flexsnake:
  "Mivel jelenleg is az én földemen élsz jogom van beleszólni a történésekbe ami ott zajlik. A tulajdonról nem mondtam le, csak éppen most mások laknak rajta, de ez hamarosan nem így lesz." :))))))))))))))))))))))
  "Milyen meglepetést okozhat vona?" MINISZTERELNÖK LESZ!!! Ugye te is örülsz neki?”
 • 238. flexsnake 2009. december 23. 16:32
  „236. Mivel jelenleg is az én földemen élsz jogom van beleszólni a történésekbe ami ott zajlik. A tulajdonról nem mondtam le, csak éppen most mások laknak rajta, de ez hamarosan nem így lesz.

  ,,,,Nem hiszek a kutatásoknak, a Jobbik tábora jelentősen nőtt. Áprilisban nagy meglepetést okozunk." -nyilatkozta vonat gábor

  Milyen meglepetést okozhat vona?
  1. bejelenti hogy meleg
  2. felvállalja hogy roma
  3. elismeri hogy a cigánygyilkosságok azért történtek mert a jobbik cigányellenes politikájával tönkretette az országot
  4. bevallja hogy a tagság nagy része mszp párttag ahogy ki is derült már
  5. rituálisan körbemetéli magát mutatva hogy ő nem antiszemita
  6. bejelenti hogy elveszi feleségül murvait és emőke a ő törvénytelen gyerekük

  várom a tippeket :D”
 • 237. hun330 2009. december 23. 15:39
  „235.: Azért én mégis azt mondom: JÓ VICC VOLT!!! Akinek nem tetszik, ne nevessen rajta.”
256 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 ponton módosul a KRESZ

Már most félreértették néhány ponton a módosított szabályzatot, amelynek egyik célja az autós–kerékpáros ellentét enyhítése volt. Tovább olvasom