Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Harmadfokú hőségriadó érvényes Szegeden is

Harmadfokú hőségriadó érvényes Szegeden is. Folyamatosan locsolják a közutakat, mától mobilkutak működnek és vizet osztanak. A melegrekord holnapra várható.
Harmadfokú hőségriadó lépett tegnap életbe. Kora délután a szegedi meteorológiai állomáson 35,2 fokot mértek, tehát a melegrekord elmaradt, hiányzott hozzá három fok. A szakemberek szerint azonban legkésőbb holnap vagy holnapután rekordközelbe érhet a levegő hőmérséklete.

A sajtóház előtti hőmérő a napon már délelőtt 10-kor 36, dél után 38, három és négy órakor pedig 40 fokot mutatott.

Szeged polgármestere a hőség miatt védelmi bizottságot ugyan nem hívott össze, de elrendelte, hogy a városszerte működő 32 ivókút mellett ma négy mobilkutat állítsanak fel a Bartók és a Dugonics téren, valamint a Kárász utca Széchenyi tér felőli végén. Ugyancsak mától a Mars és a Széchenyi téren tartálykocsikból műanyagpoharakba vizet osztanak. A kutakat és a kétszáz szegedi közkifolyót folyamatosan ellenőrzik a szakemberek. Az önkormányzat hivatalaiba betérő ügyfeleket ásványvízzel kínálják. Éjjel és nappal locsolják a közutakat hét kocsival, közel négyszáz köbméter víz fogy.

A város internetes honlapja (www.szegedvaros.hu) folyamatosan tájékoztat a tennivalókról. Meteorológiai információ kapható a 061/346-4733-as telefonszámon. Közérdekű hírek vonalas telefonról a 90/603-421-en, mobilról a 91/300-424-en érhetők el.

Ülésezett és a felelős hatóságok együttműködéséről egyeztetett tegnap a megyei katasztrófa-elhárítási munkacsoport. Kaszás Mihály titkár elmondta, ivóvíz- és áramkimaradásra nem kell számítani, a szolgáltatók felkészültek a nagyobb fogyasztásra. A klinikák ellátását áramszünet esetén aggregátorokkal is pótolni tudják. A Szegedi Vízmű Zrt. a tegnapra meghirdetett baktói és új-petőfitelepi hálózatöblítést, amely nyomáscsökkenéssel járna, későbbi időpontra halasztotta.

A szegedi mentőszolgálathoz továbbra is negyedével több bejelentés érkezik a szokásosnál, de közvetlenül a hőség miatt nem kaptak riasztást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz sziréna áll készenlétben megyeszerte

Mivel szerencsére nem kellenek, nem is figyelünk oda, hol vannak a környezetünkben lakossági… Tovább olvasom