Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Harmadszor jelent meg az APEH TOP 100 kiadványa

Szeged - Megjelent az APEH régiós TOP 100 kiadványa a 2008-ban legjobban teljesítő cégekről. Megyei bontásban is rangsorolták a vállalatokat: a TOP első az Égáz-Dégáz Zrt.
Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának elemzései alapján, a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével, harmadik alkalommal jelent meg a TOP 100 elnevezésű, a 2008-as teljesítmények alapján összeállított kiadvány. Az elemzéseket és adatsorokat tartalmazó könyvet szerdán délután Békéscsabán mutatták be.

Az évkönyv a dél-alföldi régió gazdaságát a 100 legnagyobb nettó árbevételt elérő vállalkozás eredményein keresztül mutatja be: a kettős könyvvezetésű társas vállalkozások által 2008. évre benyújtott társasági adóbevallásokban közölt értékesítés nettó árbevétele alapján készült. A feldolgozott témakörök az idei évkönyvben új struktúrában tekinthetők át – TOP 100, Gazdasági tükör és Kistérségi fejezetekre tagozódik. Az olvasó pontosabb képet alkothat a térség gazdasági teljesítményéről is, hiszen a régiós szinten kiválasztott 100 legnagyobb társaság mellett az idei kiadványban először a régiót alkotó három megye 50-50 legnagyobb nettó árbevételt elérő társas vállalkozását is szerepeltetik.

2008-ban a legjobb teljesítményt nyújtó vállalkozás nettó árbevétele elérte a 174,3 milliárd forintot, amely az előző évhez képest 26,4 százalékos növekedést jelent. A 100. helyezett árbevétele 5 milliárd forint, amely fél milliárddal haladja meg az előző évi értéket.

Csongrád megyében a TOP 50 nyertese, az Égáz-Dégáz Zrt. 174,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el 2008-ban. A gázszolgáltató a dél-alföldi régióban is listavezető, akárcsak 2007-ben. A megyei első 10 helyre az energiaszolgáltatók, valamint a Pick, a Sole, a Hungerit Zrt. és a Contitech Rubber Kft. iratkozott fel.

Olvasóink írták

 • 3. uborka 2009. december 17. 17:35
  „kérem itt nagy csalás történik!!!!!!!!!! a legtöbbet az én 2 kft-m fizette be az apeh-nak, az önkormányzatnak, a rendőrségnek a nunkaügynek, tehát én fizettem ezeknek az embereknek a havi bérét olan hónap, vagy nap ne lett volna,hogy a dolgozóimtól ezek az értelmes irodák ne vettek volna le a megdolgozott bérükből. még a kecskeméto országos főfelügyelő szervezet igazgatójának is fizetek több millió forintot, hogy ingyen dolgozhassak. tehát itt változnak a besorolások.enyém az első helyezet.fejnek mint a tehenet, kár,hogy padlásom nincs mert már azt is lesöprötték volna. mos mivel a cégeimet kinyúvasztották a havi kisnyugdijamból 30 e. ft-ot vonnak le a tb-n keresztül.őket sem fizetik akkor rendesen.piszkos kommunista seggnyaló társaság idáig zülleni??????családokat tesznek tönkre, hát vigyék a puszta hófehér seggemet az orruk alá. nagy tisztelettel a komcsi elvtársaknak és a lll/l-7-ig lévő ügynökköknek kinek most névszerint nem irom ki. az ultramédia kft kemény ügynökének.ki a város kiemelkedő személye és minden kiemelkedő községházi buliban benne van. kizárólag az elvtársak, csak benne találják meg a koszos elállatiasodott örömüket. na akkor jó napot.”
 • 2. papsajt 2009. december 16. 20:21
  „174,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el 2008-ban
  GRATULÁLOK
  Én meg fizetem a drága , de szutyuk orosz gázt. Forog az óra mint a barom, de nem fűt a kazán.”
 • 1. benq 2009. december 16. 19:03
  „hát lehet a top 1 ilyen rendkívül rossz gázminőséggel lehet nagy profit után magas adót fizetni.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tűzoltólaktanya a Mol algyői ipartelepén

A Mol hat üzemegységének veszélyelhárítását biztosítják a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. új laktanyájából, amelyet szerdán adtak át a cég algyői ipartelepén. Tovább olvasom