Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Hármas ikrek születtek Szegeden

Szeged - Hármas ikrek születtek vasárnap kora reggel a szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinikán – idén már negyedik alkalommal. A kisfiúk Terhes Ildikó és Havasi László első gyermekei.
Egyperces különbséggel három fiúgyermeknek adott életet a szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinikán június 14-én Terhes Ildikó. – Először azt mondták, hogy ikrek lesznek, majd januárban kiderült, hogy három gyermekünk születik. Március végén már azt is tudtuk, hogy mindegyik kisfiú lesz – mesélte büszkén az ikrek édesapja.
Havasi Lászlótól megtudtuk, hogy az 1990 grammos Gergely Bulcsú, a 2210 grammos Huba László és az 1560 grammos Máté Pál 34 hétre született, nem mesterséges, hanem természetes volt a fogantatásuk. A csecsemők jól vannak, bár erőnlétüknek megfelelően különféle osztályokon tartják megfigyelés alatt őket. – Már Budapesten élünk, de Szeged sokkal barátságosabb hely, valamint a barátaink és a nagyszülők is itt laknak. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem a fővárosban hozza világra gyermekeinket a feleségem – mesélte a fiatal édesapa. A kisfiúk a házaspár első gyermekei.
– Jó lenne még egy kislány is, így még biztosan bővülni fog a családunk – mondta a programozóként dolgozó apa. A három kis jövevény természetesen átformálja majd a házaspár eddig megszokott életét, segítséget a nagyszülőktől várhatnak. – Ők már rutinosak, hiszen a szűkebb családban eddig hét gyermek született. Mindössze a hármas ikerséggel okoztunk meglepetést nekik – magyarázta a 31 éves férfi.

A házaspár nemrég vásárolt magának Budapesten egy háromszobás lakást, amelynek dolgozójában rendezték be a gyermekszobát. A névválasztással kapcsolatban az apa elmondta, hogy az 3-4 hónapos tanakodás eredménye, leghamarabb a Huba, legkésőbb a Máté keresztnév mellett döntöttek.
A Havasi családban nem ez volt az első ikerszülés. – A lány- és a fiútestvérem ikrek. Eddig úgy tudtuk, hogy ez inkább anyai ágon öröklődik, de mi rácáfoltunk erre – mondta László.

Ez volt a negyedik

A szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinikán idén már a negyedik hármas iker született, 2005-ben viszont ötször segítettek hármas ikreket a világra. Orvos Hajnalka, a klinika újszülött osztályának vezetője elmondta, hogy évente átlagban 2-4 ilyen jellegű szülést vezetnek le náluk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a Nissan terepjáró, hol a Nissan terepjáró?

Szeged - Itt a Nissan terepjáró, hol a Nissan terepjáró? címmel közölt cikket honlapján a Rendészeti Védegylet Dél-Alföldi Rendőr Szakszervezete. Tovább olvasom