Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Harmatvíz helyett - természetesek és hódítók

Szeged - A locsolkodás hagyománya, melynek célja az, hogy húsvéthétfőn a férfiak szépséget, egészséget, termékenységet varázsoljanak a nőkre, máig élő szép szokás, ám már régen nem rózsavízzel vagy harmatvízzel öntöznek.
Kölni és parfüm permetez a locsolók üvegjeiből, s azt vesznek ajándékba is a gavallérok. Az igazán figyelmes urak tavaszi illatokkal örvendeztetik meg ilyenkor a hölgyeket.

Az illatszerrel lehet kedveskedni, örömet azonban igazán csak akkor okoz, ha az ajándékozó nem a saját ízlése szerint választ húsvétra parfümöt, hanem aszerint, hogy mi illik ahhoz, aki kapja. Az illatok világa ugyanis különös, s aki nem ügyel a karakterekre, az bizony alaposan melléfoghat. Aki nem ismeri igazán jól a megajándékozandó ízlését, annak segíthet, ha alaposan megszemléli az illatszer reklámját. Azzal a parfümmel próbálkozzék, amelyik ajánló hölgyének karaktere hasonlít valamelyest arra, aki az ajándék kölnit kapja. (Nem szégyen az eladók, a szakértők tanácsát kérni sem a vásárláskor.)

Jó tudni, hogy az elegáns lányok és asszonyok általában a testesebb, a rafináltabb illatú parfümöket kedvelik. Azokat tartják a mindenben tökéletes nőhöz méltónak. A sportosabb stílusúak viszont a könnyedebb illatok hívei. Ők az üdébb tónusokhoz, a virág- és gyümölcsillatokhoz "illenek". A romantikázásra hajlamos hölgyek ellenben a nehéz, édes virágillatok kedvelői. A bódító trópusi virágok, vagy a szantál illatával lehet nekik örömet szerezni. A kicsit mindenben feltűnni igyekvők még ezeknél is "szédítőbb" parfümöket szeretnek, nekik fűszeres keleti illatok kellenek (például ánizs, jázmin, Ylang ylang). Amit viszont nem ajánlatos megpróbálni a természetes karakterű nőknél, akik még festéket is ritkán használnak. Náluk legfeljebb a tavaszias illatokkal, a jácinttal, a gyöngyvirággal, narancsillattal lehet próbálkozni ha parfümmel akarják őket meglepni. Ajánlott azonban mindenkinek, hogy az ajándékba vásárolt kölniből "vegyen szagmintát". S jó, ha tudja, hogy az első szippantás, a parfüm úgynevezett "fejjegye" sohasem egyezik meg annak igazi, mélyebb illatával, a "szívjeggyel", ami körülbelül húsz perc múlva érezhető, s az már közel áll az igazi, a hosszan tartó illathoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyebb italok húsvétra

A könnyebb italoknak jobban örülnek a sok helyen koccintó locsolkodók. Különleges, könnyű itókákat házilag is lehet készíteni. Tovább olvasom