Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Harmincezer embert várnak a Partfürdőre

Egy évvel ezelőtt 26 ezren fordultak meg a Szegedi Ifjúsági Napok rendezvényein, idén mintegy 30 ezer fesztiválozót várnak a szervezők Magyarország augusztus végi legnagyobb nonstop partyjára. A négynapos nyárbúcsúztató idei sztárzenekarai a The Cure és az Alphaville. Kapunyitás holnap délben.
Klikk a képre!
A Partfürdőn tegnap már a Szegedi Ifjúsági Napok színpadépítői sürgölődtek: a 6 Tisza-parti színpadon mintegy 100 koncertet és egyéb programokat felsorakoztató nyárzáró fesztivál holnap délben nyitja kapuit. Idén is rendeznek kapcsolódó koncerteket a Dugonics téren, itt a SZIN 2005-ös tehetségkutató versenyének zenekarai lépnek fel.
A hathektáros újszegedi Partfürdőn 154 fős személyzet építi föl a programhelyszíneket, alakítja ki fesztiválvárost. A legnagyobb színpad 360 négyzetméteres előterében 25 ezer ember élvezheti a koncerteket – itt lép majd fel a nyolcvanas évek két legendás bandája, a The Cure és az Alphaville.

A pop, a funky, a drum and bass, a jazz, a soul, a világ- és népzene műfaja mellett szót kérnek a tekerősök, a csellósok, a harsonások is. A koncertek mellett művész- és nyolc milliméteres filmvetítéseket, vizes játékokat kínálnak. A SZIN-en bemutatkoznak a nemzetiségek, a művészeti együttesek, világzene, kongashow, lemezlovasok váltják egymást a különböző helyszíneken. A Civil Strandon több mint harminc szervezet várja az érdeklődőket, például a nagycsaládosok, a pártfogók, a harcművészek, a vöröskereszt, az állatvédők, politikai ifjúsági
Belépők, bérletek

Napijegyek: 0. nap, augusztus 24. szerda: 1000 forint. 1. nap, augusztus 25. csütörtök: 3000 forint. 2. nap, augusztus 26. péntek: 4000 forint. 3. nap, augusztus 27. szombat: 3500 forint. A bérlet ára elővételben valamint a helyszínen: 8000 ezer forint. Belépéskor a bérletet illetve a jegyet karszalagra cserélik, amit a rendezvény ideje alatt folyamatosan viseli kell. 12 év alatti gyerekek ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen. 14 éven aluliak a SZIN-t felnőtt kísérővel látogathatják. 
szervezetek. Az Esélyegyenlőségi Parkban kipróbálható a kerekes székes akadálypálya, a rettegni vágyóknak pedig a Nightmare Rooms garantál borzongató perceket. SZIN-re lép Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, aki 25 éve járt a világűrben. A részletes program a www.szin.org internetes oldalon olvasható.

A fesztivál nulladik napján, holnap déltől léptetik be a közönséget. A bejáratnál 16 jegypénztár működik majd. Bár az elmúlt napokban a bőséges égi áldás feláztatta a Partfürdőt, úgy tűnik, még semmi nincs veszve. Ha nagyobb eső nem esik, még a sátorozók is megússzák szárazon – erre pedig lehet számítani, hiszen a meteorológusok szerint a hét közepétől száz ágra süt majd a nap, és visszatér a harmincfokos nyári meleg. 

A tavalyinál is több érdeklődőt várnak a Partfürdőre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcalányokat keres a szegedi adóiroda

Harmincféle köztartozást hajthat be rajtunk a városi adóiroda. A tételek között olyan… Tovább olvasom