Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Harminchat volt SZTK-s dolgozó kerülhet utcára

Szeged - Hivatalosan harminchat volt SZTK-s dolgozót küldene el a szegedi klinikai központ. Emellett viszont az ötből három rendelőintézeti fül-orr-gégész és egy asszisztens is felmondólevelet kapott. Az SZTK-s szakrendelés forrásaink szerint így ellehetetlenülhet.

Harminchat dolgozó csoportos leépítését jelentette be a napokban a munkaügyi központnak a szegedi klinikai központ. Információink szerint mindannyian az egykori rendelőintézet munkatársai. A szám azonban még nem végleges, az egyetem közalkalmazotti tanácsa ugyanis bízik benne, hogy sikerül csökkenteni az állásukat elvesztők számát. A hivatalos indoklás szerint a gazdasági, logisztikai és műszaki feladatok összevonása miatt válnak meg a dolgozóktól, akiknek egyike egészségügyi szakdolgozó, a többiek gazdasági területen vagy fizikai munkásként dolgoznak.

Mint Ágoston Zsuzsannától, az SZTE közalkalmazotti tanácsának elnökétől megtudtuk, az álláshelyek megtartásáért tárgyalások kezdődtek a klinikai központ vezetésével. Lapunk kérdésére megerősítette: a közalkalmazotti tanácsot szerdán egy érintett főorvos saját elbocsátásáról is értesítette – amit azonban a csoportossal együtt nem jelentett be a klinikai központ. Ebben az ügyben szintén megbeszélést kezdeményeztek, és jogorvoslatot kértek a klinikai központ vezetésétől.

Ellehetetlenülhet a szakrendelés.
Fotó: Schmidt Andrea

Más forásból úgy tudjuk, a harminchat bejelentett dolgozón kívül összesen három, az egykori SZTK-ban dolgozó fül-orr-gégész szakorvost és egy szakasszisztenst bocsátottak el indoklás nélkül. A szakemberek elbocsátását viszont – a törvényes előírásokkal szemben – nem közölték a csoportos leépítéssel együtt sem a munkaügyi központtal, sem a közalkalmazotti tanáccsal.

A leépítés miatt a szakrendelő fül-orr-gégészeti rendelésén jelenleg csupán két orvos dolgozik – a közel egy évvel korábbi kilenchez képest. Emiatt vélhetően a korábbinak a töredékére csökken azok száma, akiket el tudnak látni a volt SZTK-ban, a pici klinikai ambulancián pedig tovább nő a zsúfoltság és a várakozási idő – vélik nevük eltitkolását kérő forrásaink.

A leépítésekkel és azok ellátásra gyakorolt hatásával kapcsolatban tegnap többször kerestük Pál Attilát, a klinikai központ elnökét, lapzártánkig azonban nem tudtuk őt elérni.

Olvasóink írták

 • 3. VCrash 2008. február 10. 12:04
  „Vezetőinket mi választottuk, a nép akarata isten akarata...Ámen... Ezt a népi társasjátékot úgy kellene módosítani, hogy félévente legyenek választások, és előbb utóbb mindenkire sor kerülne, s meríthetne a húsosfazékból magának!”
 • 2. Lugas6 2008. február 09. 22:49
  „Nemrégiben az "MR-1" Kossúth Rádióban hallottam egy riportot amiben arról beszéltek , hogy már 2000 orvosnak sikerült elhelyezkedni külföldön jó állásban, és hogy e miatt egyre több a várakozás a különböző szakrendeléseken. A riporternő azt firtatta, a svéd szervezőtől, hogy ez mennyiben etikus Magyarországgal szemben. Azt válaszolta a magyarul jól beszélő hölgy, hogy ez egy természetes folyamat, más országokból is szervezik az orvosutánpótlást a fejlett nyugatra. Hmmm egy másik helyen meg azt olvastam, hogy Magyarországon eddig már 4000 orvosnak mondtak fel. Ezek szerint túl sok az orvos? Akkor miért kell olyan sokat várakoztatni a betegeket? Miért kell egyre több súlyos betegnek meghalni, a korházbaszállítást követően? Az illetékesek szerint rossz a szervezés, a kiszervezés viszont mint tapasztalható, határozottan jól megy.”
 • 1. S.Grandpierre Cecília 2008. február 09. 19:08
  „Úgy látszik minden ellehetetlenül ebben az országban? De egy nem! A kormány tagjainak és a becsületes/?/ milliárdosok anyagi helyzete, mert az stabil marad, mindaddig, amig a nép ezt eltűri.
  Össezomlik a betegszállítás? Eddig is gyatrán müködött. Mit csinálnak ezek ott fönn, annyi pénzért? Meddig lehet még ezt az elmebajt gyakorolni a népen? Ki állítja meg őket, és mikor? De legfőképpen is hogyan? Ezen gondolkodjunk, mert túrhetetlen már, ami folyik az egészségügyben is!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vonatok járnak, egyezség nincs

Szeged - Már csütörtök este helyreállt a menetrend a szegedi nagyállomáson a vasutassztrájk után, és pénteken is pontosan indultak, érkeztek a vonatok. Tovább olvasom