Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Három Csongrád megyei ló indul a Nemzeti Vágtán

Csongrád megye - Három Csongrád megyei ló is fut majd a hétvégi Nemzeti Vágtán. Mórahalom, a mórahalmi kistérség és Bordány képviselőiért lehet szorítani.
A hétvégén rendezik a Nemzeti Vágtát. A fővárosi Hősök terén felállított lovaspályán három Csongrád megyei ló is fut majd. Mint azt annak idején megírtuk, a Dél-alföldi Vágtán a döntő első és második helyezettje kvalifikálta magát az országos versenyre. A Mórahalom színeiben induló Ungvári András Reménnyel, valamint a Bordányért futó PM Friderikusz Vida Csabával a nyergében már ekkor biztos résztvevője volt a vágtának, ám a harmadik versenyző kiléte kérdéses volt. Mórahalom mint rendező indíthatott még egy versenyzőt, ám hogy ki legyen az, szinte az utolsó pillanatig kérdéses volt. Végül Virág Andrásra esett a választás, a lova pedig Bella lesz. Ők a mórahalmi kistérséget képviselik.

Ungvári András Reménnyel...
Ungvári András Reménnyel...

A futamok, amelyekben érdekeltek vagyunk

A Csongrád megyei lovak közül először a bordányi versenyez a negyedik futamban. A mórahalmi kistérség lova és lovasa a 8., Mórahalomé pedig a 11. futamban indul. Az előfutamok első és második helyezettjei jutnak a középdöntőbe.

– A ló miatt volt ez a nagy kavarodás, hiszen az, amelyikkel én dolgozom, már az előfutam előtt lesérült, így nem indulhatott. Mivel azóta sem gyógyult meg, Bellával indulok, aki egy másik lovassal szintén ott volt a mórahalmi versenyen – mesélte a zsoké. Így viszont ló és lovasa nem tud együtt tréningezni a vágtára, gyakorlatilag csak a futamon találkoznak. Hogy mekkora eséllyel indulnak, azt Virág András megtippelni sem tudta.

– A telivéreket ismertem, de az idén már csak félvérek futhatnak, így jóval nehezebb felmérni a mezőnyt. Gyakorlatilag csak a saját lovamról tudom, mire képes, így én már annak is örülnék, ha továbbjutnánk az előfutamból.

...ida Csaba PM Friderikusszal...
...ida Csaba PM Friderikusszal...

Vida Csaba jóval optimistábban vág neki a hétvégi versenynek. A Szentesen napi másfél órát trenírozó lovas szerint lova nagyon gyors. – Ha jól kapjuk el a rajtot, van esélyünk. Szeretnék a döntőig eljutni – fogalmazott a Bordányt képviselő versenyző. Hozzátette: a díjugrató állat sosem futott még ilyen nagy versenyen, de bízik benne, hogy a tömeg nem zavarja majd.

...Virág András pedig Bellával (balra) vág neki a hétvégi versenynek. Fotók: Schmidt Andrea, DM/DV
...Virág András pedig Bellával (balra) vág neki a hétvégi versenynek. Fotók: Schmidt Andrea, DM/DV


Ungvári Andrást nem sikerült elérnünk, így Mórahalom képviselőjétől nem tudtuk megkérdezni, mire számít a versenyen.

Olvasóink írták

  • 1. t.zs 2012. szeptember 13. 09:20
    „Négy az a három...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félszáz új program az egyetem Szent-Györgyi emlékévében

Változatos programokat kínál a Szent-Györgyi Emlékév őszi évadában is a Szegedi Tudományegyetem. Tovább olvasom