Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Három jelentkező a múzeum élére

Szeged - Zárt ülésen választ új igazgatót a Móra Ferenc Múzeum élére pénteken a megyei közgyűlés.
Rendes ülést tart május 27-én, pénteken reggel fél 9-től a megyei közgyűlés, és az első napirendi pont a kiküldött meghívó szerint három intézményvezető megválasztása lesz. A képviselők most bírálják el a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola, a Csongrádi Oktatási Központ, valamint a Móra Ferenc Múzeum igazgatói posztjára beadott pályázatokat.

A szentesi iskola 2007 óta működött összevonva a Horváth Mihály gimnáziummal. Miután tavaly különválasztották, megbízott vezető irányítja, Molnárné Tóth Györgyi. A Csongrádi Oktatási Központ élére azért kell új igazgató, mert korábbi vezetőjét, Kőrösi Tibort polgármesterré választották.

A Móra Ferenc Múzeum új igazgatójának megválasztását követi a legnagyobb figyelem, miután Zombori Istvánnal szemben idén március 25-én fegyelmi vizsgálatot indítottak. A megyei önkormányzat gyanúja szerint az intézményben engedély nélküli építkezés folyt, Zombori azonban állásfoglalást kért a műemlékvédelmi hivataltól, és eszerint nem kell előzetes engedély ahhoz, hogy egy védett épület helyiségében gipszkarton térelválasztókat állítsanak fel. A háttérben személyes ellentét és az autópálya-ásatásokra adott állami pénz fölhasználásával kapcsolatos jogi természetű vita áll. Az igazgatót április 15-én nyugdíjba küldte a megye, a fegyelmi eljárás azonban még nem fejeződött be: előbb a megye kért fel szakértőket, majd Zombori István. Az eljárásnak június 5-éig le kell zárulnia, és az érintett még nem kapott értesítést arról, mikor lesz újabb fegyelmi tárgyalás.

Ez az ügy azonban nem befolyásolja az új vezető hivatalba lépését. A megyei önkormányzat sajtószolgálatától tudjuk, hogy három pályázat érkezett eddig, de május 20-a volt a postai feladás határideje, így elvileg még úton lehet egy-két jelentkezés. Az egyik jelölt zárt tárgyalást kért, ezért lesz zárt ülés, és a jelentkezők neve titkos. A döntés eredménye azonban nyilvános, és úgy tudjuk, hétfőre Magyar Anna, a közgyűlés elnöke értekezletet hívott össze a múzeumban, hogy bemutassa az új vezetőt. Azt már nem a sajtószolgálattól tudjuk, hogy a három aspiráns közül egy budapesti, kettő szegedi, és múzeumi dolgozó is indul a posztért.

Olvasóink írták

 • 11. manstein 2011. május 25. 23:26
  „Szerintem a nyanya magát jelöli igazgatónak. Fölösleges külön embert fizetni ezért a színjátékért. A fizetése meg amúgy is csak alulról súrolja még a 2 milliót (nettóban), nem ártana az a kis plusz...”
 • 10. hehe 2011. május 25. 16:38
  „Biztos valami MELEGET raknak oda . mint más helyekre is .”
 • 9. deszkás 2011. május 25. 15:23
  „Van itt olyan ami nyilvános? Közpénzről van szó de ki nem szarja le.”
 • 8. tabularasa 2011. május 25. 15:14
  „nem zoolii <moderálva>
  A dolgozók már szavaztak, hogy kit szeretnének, bár az "ifjú hölgy" ezt levélben megtiltotta, mert úgyis az lesz, akit ő akar.”
 • 7. antikos 2011. május 25. 13:53
  „Munkásoké a jövő???”
 • 6. Tomaseptim 2011. május 25. 11:26
  „Az nyer, aki a zárt ülést kérte (tuti hozzáértő - fanyar irónia). Annácska lejátszotta ezt már okosba...”
 • 5. zoolii 2011. május 25. 10:40
  „Az nyer, akinek a legnarancssárgább lesz a nyakkendője.”
 • 4. történész 2011. május 25. 10:24
  „Sima ügy..rokon vagy harcostárs..már az elbocsájtás is -nyugdíj-szagos volt,de ez van..”
 • 3. JoGabor 2011. május 25. 10:09
  „Egy közpénzből működő közintézmény vezetői pályázata, már ha szakemberek pályáznak, akkor magától értetődően nyilvános, mert valódi szakember alig várja, hogy elképzeléseit a szakmával és az érdeklődő nyilvánossággal megvitassa, megvédje. Meg a nagyközönségnek is joga van tudni, mire költik a pénzét.
  Ezzel szemben az eldugott banánköztársaságokban, meg a még azokra is hajazó káeurópai párt-diktatúrácskákban bőszen titkosítanak (lásd Operaház). Szakemberek úgysem pályáznak, mert minek, ezért aztán el kell rejteni a totális hozzánemértést, és a simlis összefonódásokat. Dühöng a kártékony dilettantizmus, mint az ötvenes-, hatvanas évtizedekben. A múzeum élére én egy Fidesztag pincért javaslok, vagy a szalámigyár portását.”
 • 2. vmagdi 2011. május 25. 09:31
  „en arra szavaznek, akinek programjaban benne van, hogy a szinhazzal szembeni, harminceve okadek kinezetu szakadt drothalos asatast a belvaros kellos kozepen rendbe rakja, mert az a varos csufsaga, .. az valami borzalom a varos kozepen es harminc eve van ugy”
 • 1. FanyarDárda 2011. május 25. 09:23
  „"...a jelentkezők neve titkos. A döntés eredménye azonban nyilvános..." Ez bájos. Némi fanyar, árnyalatnyi, hírlapírói irónia.
  Ismét megtanulunk "a sorok között olvasni." Mint a szociban. Amikor a megyei PB meg a tanácselnök lökte a tutit. Persze bármely hasonlóság a régi időkkel és személyekkel csupán a véletlen műve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágta-előfutam Bordányban

Bordányban rendezik meg július 17-én a Dél-alföldi Vágtát, a szeptember 14–18-a között a fővárosban tartandó Nemzeti Vágta egyik előfutamát. Tovább olvasom