Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Három kérdés: aki válaszol, Lendvai Ildikó MSZP-elnök

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális kérdésekre. Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Magyarország helye a világban konferenciasorozat vendégeként érkezett Szegedre.
- Mit szólna, ha azt mondanám: ma Botka László az egyetlen sikeres politikus az MSZP-ben?
– Azt mondanám, hogy Botka László nagyon sikeres politikus, nálam nagyobb tisztelője és drukkere nincs, de remélem, az egyetlen jelző nem jogos. Ha a városvezetők sorában nézek szét, akkor Miskolc és Nyíregyháza, vagy akár Székesfehérvár polgármesterét említeném, de ez nem von le Botka László politikusi kvalitásaiból. Sőt, hozzátesz. A szocialista polgármesterek egy formális és informális közösséget alkotnak, a városvezetők kicserélik egymás között tapasztalataikat, ebben Botka Lacinak nagy szerepe van.

– A konferenciasorozat, amelyre érkezett, a Magyarország helye a világban címet viseli. Hol van ön szerint Magyarország helye?
– Ez a konferencia egy olyan sorozat része, amelyen az MSZP választási programjainak fő tételeit vitatjuk meg. Magyarország számára új helyet és új lehetőséget a világválság adhat. Az ország kitörési pontjai a régióban: a már meglévő infrastruktúra – gáztározók, autópálya –, a viszonylag képzett magyar munkaerő, s az, hogy mi már megszenvedtük a költségvetés rendbetételét. Minden pártnak választ kell adni arra is, hogyan látja a válság utáni világot. Az állam, a közigazgatás, az önkormányzatok szerepének újragondolásáról beszélünk a konferencián. Az önkormányzatoknak és a központi államnak is az egyik legfőbb új funkciója a fejlesztés, munkahelyteremtés, esélykiegyenlítés. Ez erősebb államot, erősebb önkormányzatokat kell, hogy jelentsen.


– Saját szerepét hogyan látja a választások után?
– Mindenképpen ott leszek abban a csapatban, ami a következő ciklusban a szocialista párt minél sikeresebb szereplését meghatározza, feltehetőleg országgyűlési képviselőként. Tehát a frakcióban is ott leszek.

Olvasóink írták

 • 15. zöldbéka 2009. november 23. 18:55
  „Nini egy vasorrú szülésznőt látok a képen! Remélem éjszaka és letakarva érkezett! Remélem nem marad sokáig! Nincs szükség környezetszennyezésre.”
 • 14. lidocain 2009. november 22. 18:09
  „egy harmadosztályú horror filmbe elmehetne statisztának ezzel e fejjel.
  arra kiváncsi leszek mennyit fogjuk a parlamentben látni,mivel a Jobbik bizonyosan ott lesz és amikor Morvai felszólalt fejvesztve menekültek ki. nem töthetik kint a folyosón mind a 4 évet...”
 • 13. bratyesz 2009. november 21. 18:17
  „Ez nem fej!EZ FÚJ!!!!!”
 • 12. M@M 2009. november 21. 16:24
  „Lendvai Botox Ildikó!
  Óóóóóóóriási szellemi kapacitás!!!! Kár, hogy a NASA nem vette be a Mars programba, ott kellene rombolni a következő ciklusban!!!! :)”
 • 11. achilleus 2009. november 21. 12:04
  „6. hozzászólás o1királylány 2009.11.20. 14:53
  Tudod milyen nehéz karban tartani egy ilyen arcot? Kell az a pártelnöki, képviselői stb lóvé, hátha még elkezdi a lentebbi részeinek a tatarozását is. Egyébként van egy olyan érzésem, hogy a botox áthatol a vér-agy gáton.”
 • 10. achilleus 2009. november 21. 12:00
  „3. hozzászólás dodó 2009.11.20. 13:21
  Kiderül a szövegből: megszervezték maguknak, majd meghívták magukat.
  Gondolom a részvételi díjat a Párt állja. Milyen volt az állófogadás? Pogácsás???
  Az év eleji Gyurcsány-előadássorozat is érdektelenségbe fulladt, biztos rossz volt a kaja.”
 • 9. Zotty 2009. november 20. 16:58
  „Mégis hogy tudta ez a velejéig kommunista funkcionárius nő átmenteni magát a Kádár rendszerből magát a mostaniba? Ez még a fideszes Mikolánál is rosszabb.
  Hiteltelen, arrogáns, gusztustalan öregasszony. Pfuj!”
 • 8. dodó 2009. november 20. 16:51
  „6. hozzászólás o1királylány

  Ott lesz sajnos jövőre is! Ő vezeti a szocionista párt Baranya m.-i listáját.”
 • 7. Buksi 2009. november 20. 16:49
  „Gumityúk kilőve!!! :)”
 • 6. o1királylány 2009. november 20. 14:53
  „Reméllem "mindenképpen" ott lessz ahol én szeretném, és az nem a parlament. Jó nyugdijjat kap majd, ugy hogy menjen,de jó messzire ha lehet.”
 • 5. KolompárRómeó 2009. november 20. 14:33
  „"Nem értek semmihez, ha kinyomnak a parlamentből, akkor el kell mennem dolgozni. Persze, hogy foggal-körömmel kapaszkodok és beszélek <moderálva>. És persze, hogy minden a Fidesz miatt van, miattuk haltak ki a dinoszauruszok is!"”
 • 4. igazságkereső 2009. november 20. 13:31
  „Kedves Lendvai Ildikó! Nyilatkozata utolsó mondatával kérem, ne fenyegesse az ország lakosságát! Nincs a környező térségben, országokban olyan politikai erő, mint az Önöké, amely ennyire legyengített egy országot,gazdaságát szétzilálta,tovább már nem is merem folytatni!Kedves Lendvai Ildikó! Nem kellene -e ebből a "nagy arcból" egy kicsit visszavenni és a tények talaján maradni?!”
 • 3. dodó 2009. november 20. 13:21
  „"... a Magyarország helye a világban konferenciasorozat vendégeként érkezett..."

  Ki volt az, aki meghívta?”
 • 2. frakk 2009. november 20. 11:57
  „Egy racionalitás nélküli asszony a más bolygóról, aki nem látja a jelen problémákat,." Mindenért a Fidesz a felelős,..................."”
 • 1. Stevvve 2009. november 20. 11:46
  „Remélem csak 1 könnyen felejthető rossz emlék leszel hamarosan...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időutazás a Délmagyarral: Helytállás hóban, szélviharban

1984: 105 kilométeres sebességű széllökések is kísérték azt a vihart, amely február közepén tombolt. Gépkocsik ezrei akadtak el a hóban, fennakadások voltak az áram- és vízellátásban. Az élelem szállításában a katonák is segítettek. Tovább olvasom