Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Három kút épül az M5-ösön

Három benzinkút épül egyszerre az M5-ös pihenőiben. Ma még Lajosmizsétől Röszkéig, a főváros felől Szeged felé haladva 107 kilométeren keresztül egyetlen töltőállomás sincs a sztráda mellett.
Szatymaznál jól halad a pihenő és a benzinkút építése. Fotó: Karnok Csaba
Budapest felől Szeged felé haladva a legutolsó töltőállomást a lajosmizsei pihenőben találhatjuk, a 67. kilométernél. Ha itt nem tankolunk, akkor a hátralévő 107 kilométeren sehol sem tudunk. Sőt az autósnak át kell lépnie az országhatárt is ahhoz, hogy szerb oldalon tankolhasson, az érdekesség kedvéért egy Mol-kútnál. Budapest felé valamivel jobb a helyzet, mivel a kecskeméti déli csomópontnál feltöltekezhetünk benzinnel, ez a pihenő „mindössze" 84 kilométerre esik a határállomástól.

Az M5-öst üzemeltető AKA Zrt. sajtószóvivője, Garai Valéria elmondta, a Mol Nyrt.-vel kötött megállapodás értelmében a sztráda mellett három új benzinkút is épül. Ezt Bacsur György, a Mol szóvivője is megerősítette: Kecskemétnél a Szeged felé tartó oldalon a meglévő párját építik meg, Szatymaznál pedig mindkét irányban létesítenek töltőállomást. A benzinkutakat rövid időn belül átadják. Ezt követően a Szerbia felől érkező autósnak mindössze 20 kilométert kell utaznia Szatymazig, hogy tankolhasson. Utána egy 60 kilométeres töltőállomás nélküli szakasz következik Kecskemétig. Bács-Kiskun megye fővárosától Budapestig már 20-30 kilométerenként tölthetünk üzemanyagot az autónkba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzéki és kormánypárti frakcióvezetők reményei

A szegedi közgyűlés vezető politikusai biztosak abban, hogy az országos politika hatással lesz a… Tovább olvasom