Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Három óra 40 percet alszunk

Szeged - Nagyon régóta húzódó probléma a 2-es villamosok csikorgása a rókusi végállomásnál, az Európa liget körül.
– Nagyon régóta húzódó probléma a 2-es villamosok csikorgása a rókusi végállomásnál, az Európa liget körül. A visítása már idegőrlő, és ez igaz a be- és kivezető szakaszra is – panaszkodott a Csongrádi sugárúton lakó Demők Attila. – Pláne most, hogy a korszerűbb és csendes PESA-
Még mindig állnak a PESA-k

Tóth István Tibor elmondta: a lengyel gyártó és cseh alvállalkozója közösen dolgoznak a szoftverhiba megoldásán, de egyelőre nem lehet megmondani, mikor állhat újra forgalomba a 9 új jármű. Megírtuk: április 29-én állította le az SZKT a PESA-kat, hogy a balesetveszélyt megelőzze.

villamosokat kivonták a forgalomból, minden szerelvény nyikorog. Többször telefonáltunk a lakótársakkal az SZKT diszpécserközpontjába, rendben ki is küldik a sínkarbantartókat, de csak ideig-óráig csendesedik el a környék. Itt a jó idő, az ablak, erkélyajtó nyitva, szeretnénk végre egy kis nyugalmat. A végállomásnál lévő tízemeletes házat képviselő Szabó Ferenc hozzátette: 3 óra 40 percet alszanak éjjelente, az utolsó és az első villamos között. 10, 5 és napközben 3-4 percenként csikorognak a villamosok. Látja, hogy a pályamunkások mindent megtesznek, hogy kenjék a vágányokat. Visszautalt az SZKT-igazgató lapunknak adott korábbi nyilatkozatára, amikor azt mondta: a régebbi Tatrák kerékprofiljuk miatt nem alkalmasak erre a vonalra, a csikorgás pedig a panelházak között akusztikai csapdába kerül. Azt kéri, járjanak pótlóbuszok a Tatrák helyett.

– Nem lehet kiváltani 8 csatolt Tatra szerelvényt, nincs annyi járművünk, hogy elvigyük a 8-szor 200 utast – reagált a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője. Tóth István Tibor megjegyezte: a hajnali és éjszakai járatok buszos kiváltásáról az önkormányzat dönthet, ezt ott kell kérni. Akkor is kérdés, hogy ki tudnák-e szolgálni az igényeket, mert a hídi vásár miatt kieső trolikat pótló buszokat most készítik fel műszaki vizsgára.

Olvasóink írták

 • 12. varadipal 2013. május 10. 17:34
  „Szabó úr és a többi hangérzékeny reklamáló keresse fel az auditológiát, és kérjen közgyógyra cserélhető füldugót, aztán egymás között cserélgessék. Az ilyen mindenbe belekötő türelmetlen embereknek hál´Istennek ez a legnagyobb gondjuk, meg hogy feljelentgessék a felettük lakó kisgyermekes családokat, mert a kicsi topog a fejök felett, és még az is kitelik tőle, hogy sír. Gyerekkorukban fakanállal kergették őket az asztal körül, ha nem gumikerekes villamos járt az ablak alatt.”
 • 11. kormoska 2013. május 10. 15:50
  „1 szer még elment,másodszorra is elolvastuk,na de hogy harmadszorra is ekkora publicitást kapjon max egy-két tucat hőbörgő lakástulajdonos siránkozása!
  Külön vonaluk van már a DM-nál?Sok ennél fontosabb ügy nem kap ekkora nyilvánosságot!
  Más városokban nem foglalkoznak ennyit ezzel,csikorog-megkenik aztán kész.
  Pár évvel ezelőtt Budán a Széll Kálmán térnél lakó ismerősömnél szálltam meg:Ott akkora a csikorgás-nyikorgás,hogy már a lakók is együtt csikorogtak a villamosokkal:-),és a kutya nem foglalkozik velük mert a tömegközlekedésé az ELSŐBBSÉG.

  Szereltessenek be klímát(vagy léghűtőt),cseréltessék ki az ablakokat korszerűbb dupla-tripla üvegezésű ablakokra,vagy kérjenek zajvédő falat.
  Ha pedig nem tudnak együtt élni a zajjal,tényleg költözzenek ki Sándorfalva mellé egy tanyára a csillagos ég alá.
  Megnyugtatom a T.lakókat,hogy még a Gáz utcánál is HALLATSZIK,mégsem nyavalygok.
  Ahogy Hofi Géza mondta:Ülni se jó,állni se jó,fekve se jó....,
  Hagyják már békén a 2-es villamos meg az Szkt szapulását,azt a lakótelepi elkényelmesedett hétszentségét neki!”
 • 10. henrik19-98 2013. május 10. 14:10
  „Amióta az eszemet tudom, itt, a tarjáni villamosvégállomásnál 15 évig (szinte) csak bengálik jártak. Az Olajbányász térről is és a József Attila 150-ből is hallom/-ttam a visszafogóváltón (illetve most már) hurokvégállomáson csikorgó villamosok hangját. Mégse foglalkozok vele. Ráadásul a főút is itt van, amíg nem volt M43-as, ötpercenként jöttek a kamionok. Az sem zavart annyira, hogy szóljak, hogy ne itt menjenek már a Kamionok, hanem Kelebiánál. Köszönjük a makkosházi kötekedő lakóknak, hogy mindig velük van tele az egész Délmagyar.”
 • 9. Sándor77 2013. május 10. 01:43
  „A fél várost átszelik a villamos vonalak és csak pont itt és pont ennek a pár embernek van folyton valami baja. Mondjuk azt sem értem, hogy miért kell adni alá a lovat azzal, hogy még cikkeznek is róla. Nincs ettől fontosabb hír?”
 • 8. MiértIs 2013. május 09. 22:20
  „Érdekes,hogy ismét (kb.harmincadjára...) Szabó "úr" nyilatkozott...Annyira nem tud magával mit kezdeni,hogy tavaly a rendőrséget is kivonultatta traffipaxszal (!),mert akkor az volt a téma,hogy túl gyorsan mennek a villamosvezetők.Aztán bevezették az 5 km/h-s sebességet,ami által 3-4 perc volt,mire megfordult a villamos:ekkor meg az volt a baja ugyanannak az emberkének,hogy mivel lassabban mennek a villamosok,sokkal tovább hallatszik a nyikorgás.Sose hagyja rá,legújabb kitalációja,hogy a vak vagy gyengén látó (nem tudom pontosan) fia,aki ilyen elnök ráadásul,előadásokat tart az SZKT-s járművezetőknek az oktatás keretein belül,hogy nincs empátia és minden sofőr egyforma,senki se segíti a vakokat,ellenük vannak...tehát kedves Szabó úr,ha problémája van valakivel vagy a politikai hovatartozása miatt úgy gondolja,kötelező az aktivistát játszani,akkor kérem,ne vetítse ki az összes járművezetőre,nem bántották magát.Amúgy arra emlékszik,amikor hozzám odajött panaszkodni,hogy miért nem járnak a villamosok?Baleset miatt kb 20 percig nem közlekedtek,és akkor az volt a baj!!!”
 • 7. papsajt 2013. május 09. 20:32
  „a 4-es villamos csikorgása a Petőfi sgt-on az ablak alatt mikor lesz téma?”
 • 6. M.Aurelius 2013. május 09. 17:42
  „Falura se költözzön senki, mert ott meg a kakas fog kukorékolni hajnalban, sőt összevissza, ráadásnak meg a kutyák adnak koncertet teliholdkor.”
 • 5. pachakuti 2013. május 09. 16:42
  „Ezeknek a rossz alvóknak - akik többsége valószínűleg unatkozó nyugdíjas - javaslom, kötözzenek a rendező pályaudvar mellé! Kis szerencsével még anyagilag is jól járnának.”
 • 4. szegedivagyok 2013. május 09. 14:42
  „panelproli.nem tud mást,csak reklamálni.ha van villamos az a baj, ha nincs, az a baj.Ha sűrűn jár,felesleges, miért fizet a város olyan szolgáltatásért amit nem vesznek igénybe, ha ritkán jár, akkor meg rohadjon meg a városvezetés, mert ellehetetleníti a lakókat....blablabla”
 • 3. emcsivirág 2013. május 09. 13:49
  „<moderálva>!!!!!!!!Ha igazán fáradt lenne tudna aludni bármekkora a zaj!!!!!Nyugdíjas kötekedőember más dolga sincs.Az autók meg motorosok nem zavarják?Én is itt lakok a végállomásnál csak a másik oldalán a sugárútnak hallom a csikorgást de mégis tudok aludni!!!!!”
 • 2. Jeti00 2013. május 09. 13:28
  „ha én 23kor végzek a munkával és hazaesek ordíthatnak ahogy akarnak az erkély alatt - alszok, mint a bunda.
  várjanak 1-2 hetet még a pesákat kijavítják és akkor újra nyugi lesz. gyanítom ugyanez a réteg fog panaszkodni majd a SZIN-re és a borfesztiválra is...”
 • 1. Miafeneez 2013. május 09. 12:10
  „Üdv.
  Énis 3 óra 40 percet alszom, ha délelőttös vagyok hétvégén, sőt annyit sem.
  A házunk előtt a fiatalok szinte minden este hangoskodnak, a szomszéd bulit tart.
  Akkor kezdjek el énis pampogni minden nap?
  Akárhogy is jár a szájuk az ottlakóknak, a villamosnak menni kell, ha nem menne, az lenne a baj.
  Jobb lenne inkább ha a magánéletével foglalkozna mindenki, csak sajnos pár embernek ez a legnagyobb öröm az életben, hogy kötözködhet. Aki csendet szeretne, költözzön ki tanyára, a városban sosem lesz teljes csend. Amúgyis ezen a környéken a vonatot is lehet hallani. Akkor szűnjön meg a forgalom a Szeged-Békéscsaba vonalon is vagy mi?
  Sok <moderálva>... 1 óra múlva meg az lesz a bajuk, hogy ritkán jár a villamos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ígéret – béremelés helyett

A pártokkal tárgyalnak tovább a béremelésről – ebben maradt szerdán az SZKT három szakszervezete, a cégvezetés és az önkormányzat delegáltja. Tovább olvasom