Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Háromszáz dolgozó tüntetett az EDF DÉMÁSZ székháza előtt

Szeged - Érdemi szociális párbeszédért tüntetett az EDF DÉMÁSZ 300 dolgozója a társaság Klauzál téri székháza előtt - utcán a rezsicsökkentés.
– Adják ide azt, ami jár, de azt adják ide! Most még csak békésen szólunk. Elég volt a vezérigazgató képmutató, hazug magatartásából! Érdemi szociális párbeszédet akarunk! – mondta felszólalásában Nagy Sándor, a DÉMÁSZ Szakszervezet vezető elnöke.

Érdeklődésünkre elmondta: a rezsicsökkentésel, a közműadóval és a Robin Hood-adóval összefüggésben az EDF DÉMÁSZ 17 százaléknyi létszámot épített le. 208-an távoztak a cégtől, ezzel kapcsolatban megállapodott a szakszervezet a cégvezetéssel, hogy a munkavállalókra háruló többletterhet béremeléssel kompenzálja. Ez elmaradt.

A francia vezérigazgatónak az az álláspontja, hogy a társaság a tavalyi évre adott 2,5 százalékos bérrendezés és az 1 százalékos differenciált béremeléssel kifizetett mindent. Így a tavalyi bértárgyalásokat nem zárták le és itt van a nyakukon az idei bérmegállapodás.   

Háromszáz dolgozó tüntetett az EDF DÉMÁSZ székháza előtt. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Az érdekképviseleti vezető petíciót akart átadni a vezérigazgatónak, aki az egyik leányvállalat magyar ügyvezetőjét küldte maga helyett. A tüntetők szakszervezeti zászlókat lengettek, és azt skandálták: Nem hagyjuk! Megállapodást!

Az EDF DÉMÁSZ vezetése közleményt adott, melyben azt írta: továbbra is folyamatos párbeszéd zajlik az aktuálisan felmerülő témákban. A felek az elmúlt félévben 15-ször tárgyaltak. A menedzsment elkötelezett a kérdések tárgyalásos rendezése mellett. A jelenleg érvényes Kollektív Szerződést az EDF DÉMÁSZ vezetése elismeri, nem kívánja felmondani és nem tervezi, hogy az abban foglalt béren kívüli juttatások körét csökkenti. Az idei egyeztetést csak az ágazati bértárgyalások lezárultával kezdi meg. 2014-re nem tervez újabb létszámcsökkentést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 millió ember kikerült a nyugdíjrendszerből

Kórozs Lajos, az MSZP szakpolitikusa tartott sajtótájékoztatót ma délután a párt szegedi irodájában. Tovább olvasom