Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Háromszáz önkormányzati dolgozó már csatlakozott

A szakszervezet várja még a polgármesteri hivatalok jelentkezését a szeptember 14-i, szerdai egész napos munkabeszüntetésre.
– Eddig a megyéből több településről összesen 300 önkormányzati dolgozó jelentkezett – mondta Farkas Andrea. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) megyei titkára megjegyezte, Szegedről sztrájkolnak majd a legtöbben, a júniusi kétórás figyelmeztető megmozdulásnál is többen. 227 hivatalnok, az apparátus 68,5 százaléka vesz részt. Szentesről a dolgozók 72 százaléka, vagyis 49 munkatárs jelentkezett.

Megírtuk: a polgármesteri hivatalok követelése 30 százalékos bérrendezés, mert a bértáblájuk nyolc éve változatlan. A júliusi és a januári kormánytisztviselői béremelésből is kimaradnak. Minden polgármesteri hivatal sztrájkolhat, ahol a dolgozók több mint fele egyetért a kezdeményezéssel, és van legalább egy szakszervezeti tag. Utóbbi feltétel gyorsan teljesíthető úgy, hogy valaki belép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új automatáktól várják a megoldást Szegeden

Új automatáktól várják a megoldást Szegeden
Több helyen lehet majd bankkártyával is bérletet venni, ha a helyükre kerülnek azok az új automaták, amelyek üzemeltetésére most írt ki pályázatot az SZKT. Tovább olvasom