Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Háromszor annyi a menetidő a 47-esen

A Székkutas és Hódmezővásárhely közti 19 kilométeres távolság átlagosan 15 perc autóval – a napokban háromnegyed óra alatt értünk át. A 47-es főúton Szeged és Algyő között is lassan, négy helyett két sávon, legfeljebb 60-nal lehet haladni. A felújítás és szélesítés október végére készül el.
A Sztráda büfé még talpon áll
Mint arról beszámoltunk, a főút felújítása miatt útban van a Sztráda büfé. Úgy tudtuk, év elején bontják le a kocsmát, ami azonban még mindig áll és működik. – Még mindig tart a kisajátítás. Legutóbb februárban volt érdemi tárgyalásunk a NIF Zrt-vel. Várom a kisajátításról szóló határozatot és a kisajátítás összegét. Utána 30 napom lesz, hogy kipakoljak az üzletből – mondta a büfé tulajdonosa, Farkas István.

Ősszel készül el a kivitelező a 47-es számú főút felújításával. A munka zajlik, de aki Orosháza és Szeged között közlekedik, készüljön fel arra, hogy hosszabb idő alatt ér célba. Nekünk a napokban Székkutasról Hódmezővásárhelyre háromnegyed óráig tartott az út – amire máskor negyed óra is elég. A munkálatok miatt forgalomkorlátozásokra és sebességkorlátozásokra van szükség. Szeged és Algyő között is ez a helyzet, négy helyett csupán két sáv járható, azon is legfeljebb 60 kilométeres sebességgel lehet közlekedni.

A lámpákhoz konvojokban érkeznek a kocsik, ahol 1-2 perc várakozás után zöldre vált a lámpa. – Mindennap erre járok. Eleinte bosszantott, de most már hozzászoktam, vagy inkább beletörődtem, hogy minden „karónál" meg kell állni. Ilyenkor a végeredményre gondolok. Remélem, jó minőségű lesz a megerősített útburkolat – mondta egy autós, akit Hódmezővásárhely és Székkutas között kérdeztünk az egyik piros lámpánál. Tapasztalatunk szerint egy-egy ilyen helyen 8–12 autó fut össze.

Táblák a 47-es mellett Algyőnél. Négy helyett csupán két sávon lehet közlekedni. Fotó: Kuklis István
Táblák a 47-es mellett Algyőnél. Négy helyett csupán két sávon lehet közlekedni. Fotó: Kuklis István

– A kocsisor lámpától lámpáig együtt megy. Nincs értelme előzni. Nem nyerne az ember vele egy percet sem – nyilatkozta egy másik sofőr.
Természetesen akadnak olyanok is, akik képtelenek kivárni, amíg zöldre vált a lámpa. Fotózás közben, a szemünk láttára hajtott bele nagy sebességgel a pirosba egy autós. Úgy látszott, sem a saját, sem pedig a szembejövők testi épsége nem foglalkoztatta, pedig nem véletlenül zárták le az egyik sávot a kivitelezők.

Székkutas belterületén is dolgoznak. A polgármester elismerte, most olyan a település, mintha háborús övezet lenne. – Épül a szennyvízvezeték, készül az ivóvízhálózat rekonstrukciója, és a 47-es főút mellett is dolgozik a kivitelező. Most a szegély készül. Ezek a munkák kellemetlenségekkel járnak: zajjal, porral, lassabb haladással, de legalább egy időben esünk túl a fejlesztéseken. A lakosságtól még fél év türelmet kérek! – nyilatkozta Szél István. Az ivóvízhálózat rekonstrukciója nyár elejére készül el, a szennyvízberuházás és a főútfejlesztés pedig október végére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halogatás rontja az önértékelést

A legtöbb ember hajlamos arra, hogy az elvégzendő feladataihoz csak akkor kezdjen hozzá, ha már… Tovább olvasom