Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Hasznos is lehet a kéretlen reklámújság

Szeged - Környezettudatos olvasónk, Ágostonné Zsóka összekötözi, és egy ismerős, háromgyermekes családnak adja a reklámújságokat. Akad olyan is, aki papírtéglát készít a kéretlen reklámokból, és télen azzal fűt.
Kilónként egy húszas

Az egyik találomra kiválasztott cég a vegyes papírt laza, ömlesztett állapotban 14, hullámpapírt 18, újságokat, folyóiratokat, szórólapokat és magazinokat kötözőzsinór nélkül 20 forintos kilónkénti áron vásárolja fel.
– Kíváncsiságból decemberben mindennap lemértem a reklámújságok súlyát a konyhai mérlegen. Tudni szerettem volna, mennyi gyűlik össze – mondta a hattyasi Ágostonné Zsóka, majd megmutatta az eredményt. December 2. és 28. között 2,8 kilogramm papír halmozódott fel a háztartásban.

– Szépen összekötöm és hátraviszem, ahol nem esik rá az eső. Tavasszal és ősszel van papírgyűjtés az iskolákban. Egy ismerős családnak adom, ahol három gyerek van – mutatta a takaros halomban álló reklámújságokat. Az asszony hangsúlyozta, semmi baja a reklámokkal. A pazarlás zavarja, ezért gyűjti össze, amit csak lehet.
 
Iskolások járnak jól a reklámújságokkal. A hattyasi Ágostonné Zsóka nekik gyűjti a papírt. Fotó: Frank Yvette
Iskolások járnak jól a reklámújságokkal. A hattyasi Ágostonné Zsóka nekik gyűjti a papírt.
Fotó: Frank Yvette

Zsóka környezettudatos környezetvédő: a szemetet szelektíven gyűjti, a kupakokat egy beteg gyermeknek juttatja el, illetve egy lapunkban bemutatott, nyolc gyermeket nevelő családnak ruhát gyűjt. A dóci Szunyoghékról tavaly írtunk (2015. december 2.: Tizenketten élnek egy fedél alatt).

A reklámújságok legérdekesebb felhasználási módját Várhelyiné Faragó Hédi osztotta meg velünk. Azt írta, miután összegyűjtik, ledarálják, préselik, és papírtéglát készítenek belőle. – Nyáron kiszárad, télen azzal fűtünk. Úgyhogy mi örülünk, ha tele a postaláda ingyentüzelővel – írta olvasónk. Tóth János szerint idegesítő, amikor a hirdetési újságok miatt a levelet már nem tudja bedobni a postás, és ázik kint az esőben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért az influenzajárvány

Feloldották mától a látogatási tilalmat a Csongrád megyei egészségügyi intézményekben, mivel az… Tovább olvasom