Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Hasznosan töltik a szabadidőt Deszken

Deszk - Együtt a szabadidő hasznos eltöltéséért címmel nyert a deszki faluház 22,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Társadalmi Megújulás Operatív Programban.
A szakkörök közül támogatták a színjátszó, népdal-, néptánc-, moderntánc- és énekszakkört, de új szakkörök – furulya, rajz, angol, szerb, fizika – is indulnak. A pénzből a minden évben megrendezett táborok – rajztábor, az ovisoknak szóló kézművestábor, néptánctábor, színjátszó tábor és a mórahalmi erdei iskolai tábor – is részesülnek. A pályázat segítségével egész napos programokat tudnak majd szervezni a szegedi Somogyi-könyvtárba, a Reök-palotába, a budapesti Hagyományok Házába és a Hadtörténeti Múzeumba.

Fontos hangsúlyt kap a más intézményekkel való együttműködés: a szegedi Weöres Sándor Általános Iskolának színjátszó, ének-, moderntánc- és furulyaszakkört, illetve könyvtári napot rendeznek. A Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda két tagintézménye, a tiszaszigeti és az újszentiváni iskola diákjai könyvtári napon, színjátszó szakkörön és egy szegedi kiránduláson vehetnek részt. A Móra Ferenc Csicsergő Óvoda és a Tücsök Óvoda gyermekeinek néptánc- és kézművesszakkört indítanak, és ők is részt vehetnek a szegedi és budapesti kirándulásokon. A programsorozatot nyitórendezvénnyel indítják október 25-én, csütörtökön 9 órakor a deszki művelődési ház és könyvtárban Király László polgármester részvételével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérült és egészséges gyerekek - egy óvodában

A fennállásának 30. évfordulóját ünneplő intézmény immár 25 éve működteti speciális csoportját, ahol a Pető-módszer szerint fejlesztik a kicsiket. Tovább olvasom