Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Haszontalan, de jól mutat - Különös útbaigazító tábla várja az arra járókat Tápén

Haszontalan, de jól mutat - Különös útbaigazító tábla várja az arra járókat TápénMi merre? Távoli tájak felé mutatnak Miklós tápéi táblái. Fotó: Kuklis István
Szeged - Különös útbaigazító tábla várja az eltévedni készülő biciklizőket és autósokat Tápé egyik szélső utcájában, ami ugyan nem segít a tájékozódásban, de jól mutat.
Pontosan ez a célja. Miklós, aki felállította, 20 évvel ezelőtt Krk szigeten járt egy esős, langyos májusi napon, és egy konkrét öblöt keresett búvárkodni. Apró, keskeny utak, sehol egy tábla, egy falunév.

– Sehol egy ember, akitől bármilyen nyelven útbaigazítást kérhettem volna – emlékszik vissza, hozzátéve, akkor még nem volt GPS. Másfél órás bolyongás után meglátott egy útbaigazító táblát egy kert végében. Nagyon megörült, hátramenetbe kapcsolt, és letekerte az ablakot. – A táblákon a hasznos útbaigazítás helyett Honolulu és Anchorage, Alaszka legnépesebb városa szerepelt, valamint távolságuk kilométerben, és még néhány teljesen potenciális úti cél.

Ott és akkor határozta el, hogy ha valaha lesz egy háza, csinál egy ilyen humoros táblát. Orosháza a családi kötődés miatt került az összeállításba, a távoli helyeken vagy volt már a családfő, vagy nagyon szeretne eljutni oda. Ez utóbbival nem áll egyedül, a Colleville-sur-Mer viszont nem annyira közismert, a normandiai partraszállás egyik fontos helyszíne volt a második világháborúban, 1944. június 6-án – és 6 kilométerrel közelebb is van, mint Párizs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cambridge nevét kapta egy villamos (galéria)

Cambridge nevét kapta egy villamos (galéria)
Cambridge-ről neveztek el egy Tatra-villamost pénteken Szegeden a két város testvérvárosi… Tovább olvasom