Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hat ember gyilkosait még ma is keresik Csongrád megyében

Tizenegy éve minden gyilkossági ügyet sikerült felderíteniük a nyomozóknak a megyében. A rendszerváltás óta még 4 meg nem oldott emberölési ügy miatt törhetik a fejüket, amelyben 6 embert gyilkoltak meg. Az eseteket időről időre leporolják.
A Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányságon a rendszerváltás óta még négy olyan gyilkossági ügyet tartanak számon, amelyet ismeretlen elkövető miatt le kellett zárniuk. – 2005 óta azonban minden, a megyében történt gyilkosság elkövetőjét megtalálták az egyenruhások – tájékoztatott a sajtószolgálat.

Egy gyilkosság elévülési ideje alapesetben húsz év, minősített esetben azonban soha nem tesznek pontot a végére. Nem találták még meg az elkövetőjét annak a gyilkosságnak, amely 1992-ben történt egy szikáncsi tanyán, ahol ismeretlenek végeztek egy idős házaspárral. A szegedi Delhi bár előtt 1997-ben helyeztek bombát egy Mercedes alá. A detonációban az autót vezető férfi – a szórakozóhely egyik tulajdonosa – meghalt, többen súlyosan megsérültek.

A nyomozás végén senkit nem tudtak meggyanúsítani. Nincs még meg a tettese annak a makói kettős emberölésnek, ami 2004. november 16-án történt: a 77 éves Tóth-Kása Lászlónét és lányát, Évát ölte meg valaki. A nyomozást nagy erőkkel megkezdő rendőrség a bűncselekmény után két héttel letartóztatott egy nagylaki férfit, aki közeli rokona volt az áldozatoknak. 2006 tavaszáig volt előzetesben, majd előbb házi őrizetbe helyezték, később minden ellene hozott korlátozó intézkedést feloldottak. A férfi ellen indított nyomozást bizonyítottság hiányában szüntették meg. A tettes azóta ismeretlen, ahogy a domaszéki Bezdán Imréné gyilkosa is: a 84 éves asszonyt Domaszék melletti tanyáján ölte meg valaki 2002 nyarán.
A rendszerváltás környékén még nem használták 

a DNS-t azonosításra, de amióta lehetőség van ennek megállapítására, már ezeknél az ügyeknél is igénybe vették az újabb szakértői vizsgálatokat. A kiemelt bűncselekmény-kategóriákban kötelező az időszakos revízió, amikor a még felderítetlen eseteket áttekintik, s ha találnak egy szálat, ami a siker leghalványabb esélyét jelenti, azon újra elindulnak. Így jutottak el tavaly egy szegedi taxis gyilkosához is: T. Roland 1998 szeptemberében végzett a sofőrrel Domaszéken, sokáig hiába keresték, majd 16 év után fogták el Németországban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végére felújítják a zsinagógát

Év végére felújítják a zsinagógát
Tavasszal elkezdődhet a szegedi zsinagóga kupolájának, tetejének és homlokzatának felújítása. Tovább olvasom