Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Hat évre ítélték a horvát heroincsempészt

Szeged - Csaknem 12 kiló heroint próbált gépkocsival Magyarországon át Olaszországba csempészni egy horvát férfi, akit - távollétében - jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön.
Az ítélet szerint a 38 esztendős horvát Damir Sabancevic 2009. február 22-én Boszniában bérelt egy autót, amelyben a hátsó lökhárító mögött egy rejtekhelyet alakítottak ki korábban. A férfi Boszniából Macedóniába, Szkopjéba utazott, majd onnan Pristina érintésével Szerbián keresztül Magyarország és Szlovénia érintésével Olaszországba tartott.

Az autóban kialakított üregbe - vélhetően Szkopjéban vagy Pristinában - ismeretlenek 24, téglalap alakú, ragasztószalaggal átkötözött csomagban 11,8 kilogramm heroint rejtettek el. A vádlottnak a gépkocsit Olaszországba kellett volna szállítania 500 euró ellenében.

A férfi autójával 2009. február 26-án éjjel jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. Zavart viselkedése azonban feltűnt a vámosoknak, és a szigorított ellenőrzéskor megtalálták a drogot.

Az eljárásban a vádlott bevallotta, hogy csempészésre kérték fel, de állítása szerint nem tudott arról, hogy kábítószert szállít - azt gondolta, ékszer csempészével bízták meg.

2010. március 10-én a Szegedi Városi Bíróság a férfit hét év fegyházra ítélte. Fellebbezése után a Csongrád Megyei Bíróság megállapította, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kétséget kizáró módon nem lehet bizonyítani, a vádlott annak tudatában lépett be Magyarországra az általa vezetett autóval, hogy abban drog van, ezért felmentette a kábítószerrel visszaélés bűntettének vádja alól.

A harmadfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla azonban bűnösnek mondta ki a másodfokú ítélet után szabadlábra helyezett férfit. Gyurisné Komlóssy Éva indoklásában kifejtette, a férfi annak tudatában vállalkozott az autó Olaszországba vitelére, hogy tudta, az csempészárut rejt, s nem győződött meg arról, mi a szállítmány, az éppúgy lehetett fegyver, mint kábítószer.

Olvasóink írták

  • 2. veseo 2011. április 14. 15:04
    „Nem a vámosok fogták! A határrendészek, azon belül is a kábítószer kereső kutyavezető.”
  • 1. deszkás 2011. április 14. 13:34
    „Csak nincs akin végrehajtsák a büntetést. Gratula a biróságnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők erdőben, városban

Mórahalom - Lakossági bejelentés alapján, a mórahalmi rendőrök és az ásotthalmi polgárőrök hatékony… Tovább olvasom