Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Hat megyei jelölt Az év orvosa címre

Csongrád megye - Hat Csongrád megyei orvos küzd Az év orvosa címért: egy szegedi háziorvos és öt klinikai szakember. A három szakmai díj mellett egy közönségdíjat is kiosztanak – utóbbira a szavazatokat január végéig lehet leadni.
Lezárult a 2012-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázat jelölés időszaka. A beérkezett betegtörténetek közül a zsűri a jelölt 136 orvosból 65-öt választott ki, ők várják a szavazatokat. A döntőben hat Csongrád megyei orvos is van – mindannyian szegediek.

Barzó Pált, a Szegedi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának tanszékvezető professzorát egy agydaganattal sikeresen megoperált betege jelölte, aki orvosa emberségességét és kiváló csapatát méltatta. Rudas Lászlót, a II. belgyógyászati klinika és kardiológiai központ professzorát egy olyan páciense javasolta a díjra, aki huszonévesen került intenzív osztályra egy rosszullét miatt. Nem csak ő köszönheti azonban életét a szakembernek: azóta megszületett második gyermeke is. Raskó Zoltán az arc-, állcsont- és szájsebészeti klinika tanársegéde. Az ő betege, aki jelölte a díjra, egy autóbalesetben úgy megsérült, hogy a fején – a homlokcsontján kívül – az összes csontja szilánkosra tört. Ma már, ha a tükörbe néz, újra régi arcát látja. Udvardi Judit csecsemő- és gyermekgyógyászt egy egyedülálló anya jelölte, aki szerint nincs még egy ilyen háziorvos.

Juhász László, a gyermekgyógyászati klinika tanársegéde egy szülő szerint azért érdemelné meg a díjat, mert harmadik gyermekének életét születése után egy nappal megmentette, a hosszadalmas gyógyulás idején pedig végig mellettük állt. Ábrahám György, az I. számú belgyógyászati klinika professzora pedig egy 83 éves betegétől kapott jelölést, aki 30 éven keresztül rohamokkal, 12 évig pedig ideggyulladással küzdött. Mindkettőből kigyógyította az elmúlt 18 év alatt, miközben tanársegédből egyetemi tanárrá lett.

A 89 döntős történetben méltatott 65 orvos a hétfőn indult közönségszavazás mellett az elkövetkezendő hetekben szakmai értékelésen is részt vesz, amelynek eredménye alapján a zsűri idén a legjobb három orvos személyéről – szakmai szempontokat is figyelembe véve – maga is dönt. A közönségszavazáson legjobb eredményt elérő orvos pedig Astellas-közönségdíjban részesül. Ez utóbbit tavaly egy szegedi szakember, Paszt Attila, a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikájának adjunktusa vehette át.

A szavazatokat január 31-én éjfélig lehet leadni a http://www.astellasazorvosokert.hu/szavazas oldalon, ahol minden betegtörténet elolvasható. Ezekből hármat kell kiválasztani és sorrendbe állítani. Egy IP-címről csak egy voksot fogad a rendszer.

Olvasóink írták

 • 10. csonakos 2013. január 18. 16:19
  „9. Miértne? 2013.01.18. 05:36
  No, akkor ajánlom nézz szét a klinikákon és a kettes kórházban hány orvos kezdte el a felmentési idejét letölteni, ami ugye szerinted nincs! Én most jártam tíz alkalommal infúzióra és saját tapasztalat, sokan töltik már a felmentési idejüket! tehát az orvosokra is igaz a kényszernyugdíjazás, épp úgy mint a többi közszolgára! Tudod, amit megtiltottak, hogy elmondjanak a vezető beosztásúak!”
 • 9. Miértne? 2013. január 18. 05:36
  „8. info 2013.01.17. 21:36
  Ne keltsd itt a hangulatot. Ha figyelmesen szereznéd be az információkat, abból kiderülne,hogy az orvosokra nem vonatkozik a kötelező nyugdíjazás.Egyébként ez a cikk másról szól.
  Kitartás kívánok minden egészségügyben dolgozónak is.”
 • 8. info 2013. január 17. 21:36
  „Igen, csak a betegek tudják kit és miért illet meg a díj! S mi lesz ha nyugdíjazzák őket, életük-karrierjük kutató munkájuk delén?!A munkájukat szinte félidőben kell befejezniük? mert a rájuk erőszakolt nyugdíj fontosabb?”
 • 7. Tapasztalt 2013. január 17. 15:10
  „Hajrá Barzó Pali!! Nagyon megérdemli, szavazzatok rá!!”
 • 6. furioso 2013. január 17. 13:16
  „1 sousse, 2 BCSA !
  Adott a feladat, szavazzatok rá! A cikkben meg van adva az elérési út...”
 • 5. istvang58 2013. január 17. 12:23
  „Az év orvosa címet minden orvos megérdemli aki a legjobb tudása szerint GYÓGYÍT, és NEM A HÁLAPÉNZT LESI.”
 • 4. dondongó 2013. január 17. 11:36
  „Mindegyikük megérdemelné. Nem kicsit, nagyon. :-)”
 • 3. robinhood46 2013. január 17. 11:32
  „Szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy Rudas professor mindig kap szavazatot, értékelést akkor, ha a kiemelkedő tudást, az emberséget említik. Az egyetem még nagyon büszke lesz, hogy itt tanult, dolgozott és gyógyított.”
 • 2. BCSA 2013. január 17. 10:11
  „Engem is Barzó professzor Úr műtött 2008-ban agydaganattal. :( Nem túl sok jóval kecsegtette akkor a családot, mert sajnos igen rossz helyen volt a daganat. Azonnali operációra volt szükség, és teljes mértékben egy felkészül, összeszedett csapat állt a műtő asztal mellett. Szerencsére az 5 órás műtét sikeres volt, azóta is rendben vagyok, és már kontroll vizsgálatokra sem kell járnom. :) Teljes mértékben megérdemelné a díjat! Nem is tudnék olyat mondani, aki nála jobban megérdemelné. :) (Pedig biztos van rengeteg...) Aranyba kellene önteni a kezét!!! :) :) :)”
 • 1. sousse 2013. január 17. 08:31
  „ENGEM IS BARZÓ PROFESSZOR ÚR MŰTÖTT 2012 NYARÁN!MÉG SOK SIKERES MŰTÉTET KÍVÁNOK NEKI!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finn ízek szegedi diákoktól

Tudták, hogy a lihavartaat nem rénszarvashúsból készül? Ez a kimondhatatlan nevű valami egy finn húsétel. Tovább olvasom