Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Hatalmas füsttel égett egy csomagszállító motortere a Belvárosi hídon - fotók, videó

Hatalmas füsttel égett egy csomagszállító motortere a Belvárosi hídon - fotók, videó
Egy futárszolgálat transzportere égett ki a Belvárosi híd lábánál, a Roosevelt térnél kedden kora délután.
Kigyulladt a GLS egyik transzportere kedden kora délután a Roosevelt téren, a Belvárosi híd lábánál. A sofőr nem kívánt lapunknak nyilatkozni, szemtanuk elmondása szerint azonban a motortér kezdett el füstölni. A fiatalember először a közeli lottózóból kért poroltóval igyekezett megfékezni a lángokat, ám amikor látta, hogy nem boldogul, hívta a tűzoltókat.
 
Hatalmas füsttel égett egy csomagszállító motortere a Belvárosi hídon - olvasói fotók. Fotó: Tudósító - GALÉRIA
Az autó nem csak hatalmas füsttel borította be a környéket, de pillanatok alatt elkezdett olvadni az alja is, majd a különböző olajok kifolytak az aszfaltra, ami meg is gyulladt. Az úttest burkolata ennek köszönhetően megsérült.

A csomagokat gyorsan kimentették az autóból, azokat a szakadó esőben átpakolták egy másik csomagszállító autóba – ebben a tűzoltók is segédkeztek.
 
Füst és láng a Roosevelt téren: kigyulladt egy csomagszállító autó a Belvárosi híd lábánál. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
Egy az esetet az elejétől végig néző autós elmesélte: számára megdöbbentő volt, hogy a kigyulladt autó közelében többen kameráztak, fényképeztek, miközben nyilvánvalóan nem lehetett tudni, gáz vagy benzin üzemű-e a jármű. Mindkettő rendkívül robbanásveszélyes, igaz, a CNG-s autókban többszörösen biztosított acéltartályokban van a cseppfolyós földgáz. A GLS autója egyébként benzin-gáz üzemű autó volt. Valószínűleg ezért igyekezett a sofőr is mindenkit biztonságos távolságban tartani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üllésről teker a Gibraltári-szoroshoz: évente 25 ezer kilométert tesz meg Bunford József

Üllésről teker a Gibraltári-szoroshoz: évente 25 ezer kilométert tesz meg Bunford József
Dohányzás helyett a kerékpározást választotta az üllési Bunford József, akinek ma már az élete a tekerés. Tovább olvasom