Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Határon innen és túl is népszerű a mórahalmi fürdő

Mórahalom - Zsúfolásig megtelt többségében szerb vendégekkel a napokban a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő. Déli szomszédaink az államiság napját ünneplik a homokhátsági városban.
Hétfőn annyian álltak sorba – többségében szerbek – a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő bejáratánál, hogy csak akkor engedtek be újabb vendégeket, ha a bent lévők közül valaki elhagyta a fürdőt. Kedden már nem okoztak ekkora tumultust déli szomszédaink, akik a napokban az államiság napját ünnepelték. A szerb nemzeti ünnepen rengetegen döntöttek úgy, a homokhátsági város fürdőjében pihennek.

Így döntött a szabadkai Sanja Sinko, aki először járt Mórahalmon. A fiatal asszony három kisgyermekével, Alexszel és az ikrekkel: Emmával és Daniellel érkezett. Azt mondta, barátaitól hallott a fürdőről. Tapasztalatokról még nem tudott beszámolni, mert épp ottjártunkkor öltöztek át.

Az újvidéki Slavko Kresic és barátnője, Ivana barátaikkal már harmadik alkalommal fürdőztek Mórahalmon. – Szép hely, a fürdő kiváló. Hasonló színvonalú szolgáltatást ilyen áron nem kapunk Szerbiában. Fruska Gora közelében van egy termálfürdő, de az nincs ekkora. Majdnem minden hónapban eljövünk ide egyszer – mondta.

Határon innen és túl is népszerű a fürdő. Fotók: Schmidt Andrea (Galéria)

A fürdő népszerűségét növeli az is, hogy két vendéglátóhely, a négycsillagos Colosseum Hotel és a Thermál Panzió folyosóval össze van kötve a fürdővel. A szállás tartalmazza a fürdőbelépőt és fürdőköpenyt, törülközőt is kapnak.

Varga-Szabó Lóránt november elseje óta vezeti a Colosseumot. – A szerb és magyar vendégek kiegészítik egymást. Van egy-egy kiemelkedő alkalom, mint a mostani, de ez nem jellemző – fogalmazott.

– Figyeljük a szerb ünnepeket, és készülünk rájuk. Ilyenkor többen dolgoznak, és pluszpénztárat is kinyitunk – mondta Berta Zsolt, a fürdő marketingese. A szakember szerint több oka is volt, hogy az elmúlt napokban szokatlanul nagy számban érkeztek vendégek. – A szerb nemzeti ünnep és a jó idő mellett itt volt a Valentin-nap, illetve vasárnap vásárnap volt Mórahalmon – magyarázta Berta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis boltokat nem izgatja a vasárnapi munkarend

Felmérte a Kisosz, hogy állnak hozzá a kereskedők a vasárnapi nyitva tartáshoz, mit terveznek március 15. utánra. A többség számára nem oszt, nem szoroz a új rend. Tovább olvasom