Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Határút: a szerb oldalon kész

Ásotthalom, Királyhalom - Szerb oldalon már elkészült az az 1,6 kilométeres leaszfaltozott Muskátli utca, ami a határtól Királyhalomra vezet.
Az ünnepélyes átadón Sasa Vucinic szabadkai polgármester és Petró Ferenc, Ásotthalom első embere köszöntötte a régóta várt összekötő kapcsot a két szomszédos település között. Reményük szerint ezzel a hivatalos, két állam közötti megegyezés létrejöttét is elősegítik, hogy új határátkelő nyíljon a magyar–szerb határon.

Már csak a magyar oldalon, a kissori útig vezető 1,5 kilométeres aszfaltútnak kell elkészülnie. Ezen a szakaszon is befejezte már a kivitelező Magyar Aszfalt Kft. az útalapot, néhány nap múlva az aszfaltszőnyeg terítését ugyancsak elvégzik, egészen a kissori Y-elágazásig. Az építkezésnek hivatalosan októberre kell elkészülnie; a Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programban valósul meg. A magyar szakasz összesen 375 millió forintba kerül, amelynek 85 százaléka támogatás, az önerőt magyar oldalon az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. állja. Jövő nyáron akár meg is nyílhat a határátkelő, de addig egy három méter széles hézag választja el a határsávban a szerb és magyar oldalt.

A magyar oldalon még építkeznek. Fotó: Karnok Csaba
A magyar oldalon még építkeznek.
Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévkezdés után szűnt meg az osztály

Tanévkezdés után derült ki: idén nem indul negyedik osztály az újszentiváni iskolában. A gyerekeknek két nap után új oktatási intézményt kellett keresni. Tovább olvasom