Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Hatmillió értékű szeszt foglaltak le

Az átfogó, augusztus 24-étől 28-áig tartó ellenőrzésben a két megye rendőri és egyéb hatósági szervei, valamint a szabadkai, a zombori és a dél-hesseni rendőrség munkatársai, összesen 644-en vettek részt – közölte Árvai Ferenc ezredes, határőrségi igazgató tegnap a Kiskunhalason megtartott tájékoztatón.
Az átfogó, augusztus 24-étől 28-áig tartó ellenőrzésben a két megye rendőri és egyéb hatósági szervei, valamint a szabadkai, a zombori és a dél-hesseni rendőrség munkatársai, összesen 644-en vettek részt – közölte Árvai Ferenc ezredes, határőrségi igazgató tegnap a Kiskunhalason megtartott tájékoztatón. Közel 23 ezer magyar és külföldi állampolgárt, több mint 8400 gépjárművet ellenőriztek.

A Zöld régió fedőnevű nemzetközi határrendészeti és közbiztonsági művelet kitűnő alkalom volt arra is, hogy a magyar hatóságok és a külföldi szervezetek közötti együttműködést elősegítse. Magyar részről a határőrök és a rendőrök mellett a vám és pénzügyőrség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az ANTSZ, az APEH, a KPM és a polgárőrség munkatársai vettek részt az akcióban, s az okmányok ellenőrzésén túl a jövedéki adó hatálya alá eső termékek szállítását és forgalmazását is vizsgálták. Az összehangolt ellenőrzésen 1350 liter származási engedély nélküli tiszta szeszt foglaltak le, melynek hatmillió forint az értéke.

Öt nap alatt 141 ezer 700-an lépték át a határt – közülük 53-at visszairányítottak különböző beutazási feltételek hiánya miatt. Több mint 48 ezer gépjárművet vizsgáltak át. A műveletsorozat alatt a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság egy embercsempésszel, nyolc tiltott határátlépést elkövetővel, tíz lejárt tartózkodási engedéllyel, nyolc engedély nélküli munkavállalóval, valamint egy úti okmány tekintetében közokirat-hamisítást elkövető személlyel szemben kezdeményezett eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint nyolcmilliót kaszált a növényvédelem

Ellenőrzést tart a vidékfejlesztési hivatal: az agrártámogatások nyerteseinél adatokat és… Tovább olvasom