Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Hatperces közgyűlés

Szeged - Rapid, mindössze 6 perces volt ma a ciklus utolsó közgyűlése, melyen a testület elutasította a jobbikos indítványokat.
Miután Solymos László alpolgármester, ülésvezető elnök megállapította, hogy határozatképes a testület, gyorsan a lényegre tértek a képviselők a ciklus utolsó, rendkívüli közgyűlésén. Az eddigiektől eltérően senki sem kért szót napirend előtt, így nem volt pengeváltás a jobb- és baloldali pártok között.

A napirend megállapításakor Rácz Tibor (Jobbik) elmondta, két halaszthatatlan indítványt nyújtott be. Rendezni szeretnék a Temesvári körút 36. szám alatti toronyházban élők fűtésszámlával kapcsolatos problémáját, illetve ingyenes úszási lehetőséget biztosítanának a Napfényfürdőben a szegedi iskolásoknak.

Solymos László közölte, a közgyűlés februári döntésének értelmében az IKV Zrt. vezérigazgatójának kell a toronyház-ügyet rendeznie, a városnak most nincs tennivalója. Jelezte, az önkormányzat a Napfényfürdő megnyitása óta biztosítja a szegedi általános iskolásoknak ingyenesen az úszásoktatás lehetőségét.

A Jobbik újszegedi toronyházról és fürdőről szóló indítványát nem vette napirendre a testület, így arról nem tárgyalt a közgyűlés. A jelenlévők egyhangúlag, 20 igen szavazattal megválasztották az október 12-i önkormányzati választáson közreműködő helyi választási bizottság és szavazatszámláló bizottság tagjait és póttagjait.

Korábban

Rendkívüli közgyűlésen választják meg a szegedi képviselők az október 12-i önkormányzati választáson közreműködő helyi választási bizottság és szavazatszámláló bizottság tagjait és póttagjait.

Tóth Péter, a Jobbik városi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, két halaszthatatlan indítványt nyújtottak be a rendkívüli közgyűlésre. Rendeznék a Temesvári körút 36. szám alatti toronyházban élők problémáját, akik – mint ahogy arról lapunkban már többször írtunk – egyéves késéssel több százezer forintos gázszámlát kaptak.

Mivel a ház nagyfogyasztónak számít, nem vonatkozik rá a rezsicsökkentés. Februárban elfogadta a közgyűlés azt a javaslatot, hogy 18 hónapra kamatmentes kölcsönt kapnak a lakók a hátralékuk kifizetésére. Társasházzá alakítják az épületet, hogy a lakók részesülhessenek a rezsicsökkentésből.

Tóth hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, a lakók hét hónapja nem tudnak megegyezni az IKV-val a fűtésszámlájukról. A Jobbik azt indítványozza, térítse meg az IKV a nyereségosztalékából a lakók kárát. A Jobbik júniusban már rendkívüli kedvezményt adott volna a szegedieknek a Napfényfürdő Aquapolisba. Javaslatukat a filléres belépőkről nem fogadta el a közgyűlés.

Mostani indítványuk szerint a szegedi iskolások a testnevelésórákon havi két alkalommal ingyen mehetnének be a Napfényfürdőbe. Mózes Ervin címzetes főjegyző érdeklődésünkre elmondta, időben érkezett be a két indítvány. A szervezeti és működési szabályzat szerint a közgyűlés dönt majd arról, napirendre veszi, vagy sem a két javaslatot.

Solymos: Már ingyenes az úszásoktatás
Az önkormányzat a Napfényfürdő megnyitása óta biztosítja a szegedi általános iskolásoknak az úszásoktatás lehetőségét a Napfényfürdőben – reagált a Jobbik sajtótájékoztatójára Solymos László alpolgármester. Közleményében azt írta, a 2013–14-es tanévben 24, állami, egyetemi és egyházi fenntartású általános iskola élt a lehetőséggel, és testnevelésóra keretében ingyen mehetett be a létesítménybe 8 és 15 óra között. Szerinte a Jobbik javaslata szűkítené az igénybevevők körét – csak a mindennapos testnevelésre kötelezetteknek biztosítaná a lehetőséget – és 8–12 óra közé csökkentené az időtartamot.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől kínálja bérleteit a Szegedi Nemzeti Színház

Változatos szezonra készül a teátrum, népszerű darabok éppúgy szerepelnek a kínálatban, mint ősbemutatók. Tovább olvasom