Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Hatrongyosi kakasok a mesevetélkedőn

Szeged - Feszülten koncentráló gyerekek, egyforma pólók, csatakiáltások, színes, egyedi névtáblák, mókás csapatnevek: az országos mesevetélkedő döntőjét tartották tegnap a Szent-Györgyi Albert Agórában.
Kilenc csapat érkezett, hogy megnézzék, ki ismeri jobban a Magyar népmesék és a Hatrongyosi kakasok című kötet meséit. A versenyzőknek 16 meséből kellett felkészülniük, ezt nagyon komolyan is vették a második, harmadik és negyedik osztályosok. A verseny kezdetekor elismételték a szabályokat, a legfontosabb az volt, hogy minden csapatnál legyen piros és zöld színes ceruza.

Ekkor Bori, egy szőke, copfos kislány az Elvarázsolt Manók csapatából izgatottan kapott a tolltartójához, hogy megnézze, tényleg elhozta-e az elengedhetetlen kellékeket, szerencsére ott voltak. Az első feladat előtt volt, aki megsimogatta még a szerencsehozó plüssállatkát, ezután mindenki belevetette magát a talányok megoldásába.

Hatrongyosi kakasok a mesevetélkedőn. Fotó: Kuklis István (galéria)

Csongrád megyét a domaszéki Farkaskölykök csapata képviselte, csatakiáltásukban is hangsúlyozták, hogy éjjel-nappal olvasnak.

Felkészítőjük, Kopaszné Török Gabriella elmondta, hogy nagyon keményen készült a négy elszánt fiú a megmérettetésre, hiszen minden reggel fél órával hamarabb mentek be az iskolába. Sajnos ez nem volt elég a győzelemhez, a vándorkupát a dunaszerdahelyi Mesevadászok csapata vihette haza, második helyezett az Elvarázsolt Manók csapata lett Pest megyéből, a harmadik pedig a Tűzmaradarak Komárom megyéből.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1400 kilométeres fénystaféta indul Szegedről

Az első jelet a Szeged határában épülő lézerközpontnál adják le, és a Fogadalmi templom tornyában fogadják, innen pedig a szőregi templomtoronyba küldik tovább. Tovább olvasom