Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Hatszáz táblagépet kaptak Csongrád megyei iskolák

Hatszáz táblagépet kaptak Csongrád megyei iskolák
Hatszáz táblagépet adományozott nyolc Csongrád megyei iskolának a Vodafone. Fábiánsebestyénre, Csongrádra, Kistelekre, Szegedre, Sándorfalvára, Mórahalomra, Makóra és Pitvarosra kerültek korszerű eszközök, amelyekkel élményalapú oktatást tudnak megvalósítani.
Összesen 600 táblagépet vehettek át szerdán nyolc Csongrád megyei iskola tanárai és diákjai Szegeden, a Vodafone Digitális Iskola Program első fázisát lezáró ünnepségen a Hungi Vigadóban.

A Vodafone Digitális Iskola Programhoz újonnan csatlakozott iskolák a Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a Kisteleki Általános Iskola, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola, a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium, a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye, valamint a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.
Hatszáz táblagépet kaptak a megyei iskolák. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Az országban összesen 25 iskola kapott 1300 darab Vodafone Tab Speed LTE táblagépet a programnak köszönhetően. A cég azonban nem csupán eszközöket adományozott: díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, és finanszírozza az érintett több mint 6400 gyermek, valamint közel 700 pedagógus internetbiztonsági oktatását is.

Az átadóünnepségen részt vett Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, B. Nagy László Csongrád megyei fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Kovácsné Nagy Emese, a Komplex Instrukciós Program vezetője, valamint Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.
Hatszáz táblagépet kaptak a megyei iskolák. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


B. Nagy László beszédében megköszönte a Vodafone-nak, hogy segíti a közoktatást, és örömét fejezte ki, hogy Csongrád megye is részese lehet a programnak. – A kiválasztott iskolák olyan helyzeti előnybe kerülnek, ami mindenképpen előnyükre válik. Megtapasztalhatják a digitális kultúra előnyeit, illetve azt is, hogy mi a fontos a világhálón, és mi az, ami nem.

Kakas Béla elsősorban a tabletek hasznáról, vagyis a segítségükkel megvalósuló KIP Programról beszélt. – Ez a módszertan bebizonyította már, hogy hiteles és eredményes, a felzárkóztatás záloga – fogalmazott. Hozzátette: nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden módszer annyit ér, amennyit hasznosítani tudnak belőle. A Csongrád megyei közgyűlés elnöke azt is bejelentette, elkészült az a koordinációs központ, ahol megvalósíthatók a képzések is: 100 fős oktatóterem, irodák, tárgyalók és komplett informatikai rendszer is rendelkezésre áll a belvárosi ingatlanban.
Hatszáz táblagépet kaptak a megyei iskolák. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


Czunyiné Bertalan Judit beszédében azt emelte ki: a tabletátadás napja nagy pillanat az érintett nyolc intézmény életében. – A mai világban több fronton is igyekszünk megfeleltetni az oktatást a modern kor követelményeinek, hiszen az iskola célja a diákok versenyképes tudáshoz való segítése és annak alkalmazhatóvá tétele. Felmérések szerint két évtizeden belül nem lesz olyan munkahely, ahol ne lenne szükség digitális tudásra és a digitális világ intelligens használatára. A hagyományos pedagógia eszközei mellett látni kell tehát, hogy szükség van másra is. Éppen ezért a mai adomány értéke jóval több, mint a táblagépek ára.

Pölöskei Gáborné is a jövő oktatási kihívásairól beszélt az ünnepségen. Mint mondta, az állami intézményfenntartás lehetőség arra, hogy rendszerben gondolkozzunk, és olyan távlatokat nyit, amelyekkel még nem éltünk. – Ez a rendszerszemléletű pilotfejlesztés valósul meg most Csongrád megyében. Ugyanis nem csupán bizonyos részterületek kaptak támogatást, hanem az új oktatási módszerhez adott az eszköz, az informatika és a képzési háttér egyaránt.
Hatszáz táblagépet kaptak a megyei iskolák. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Piri József

Elhunyt Piri József
Hosszan tartó súlyos betegség után 70 éves korában elhunyt Piri József volt algyői polgármester… Tovább olvasom