Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Hatvanéves a mórahalmi bölcsőde

Mórahalom - A mai, Egyenlőség utca 19. alatti épület a harmadik, ami helyet ad a Huncutka bölcsőde és családi napközinek.
Fennállásának hatvanadik évfordulóját ünnepli a mórahalmi Huncutka bölcsőde és családi napközi. A mai, Egyenlőség utca 19. alatti épület a harmadik, ami helyet ad az intézménynek. Hatvan éve a mai gondozási központban működött a bölcsőde.

Ma 50 kisgyermek befogadására alkalmas az intézmény. Fotó: Frank Yvette
Ma 50 kisgyermek befogadására alkalmas az intézmény. Fotó: Frank Yvette

Baloghné Baranyás Ágnes bölcsődevezető elmondta, 25 évvel ezelőtt 30 kisgyermekre négy csoportszobában nyolc gondozónő figyelt. – Akkoriban jóval többen dolgoztak az intézményben: gondozónők, adminisztrátor, szakácsnő, konyhalány, takarítónők, mosónő és fűtő is segítette a bölcsőde munkáját. A dolgozók létszáma annak ellenére csökkent, hogy a gyerekszám emelkedett – magyarázta a vezető.

2005 óta a bölcsőde a Móra-Partner Kft. fenntartásában és feladatellátásában üzemel. Abban az évben két, egyenként hétfős családi napközi beindítása is gazdagította a kínálatot. – 2010-ben újabb 20 férőhelyre pályázott a város, így ma 50 kisgyermek befogadására alkalmas az intézmény. Tavaly pedig szintén pályázati forrásból játszóházat építettünk – mondta Baloghné Baranyás Ágnes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orrfacsaró bűz a belvárosi udvarban

Gyomorforgató szagok és romlott húst marcangoló galambok látványa sokkolja az egyik szegedi lépcsőház lakóit. Tovább olvasom